Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
15.12.2016

Proline Ventures'tan tüm araçları sürücüsüz araca dönüştürebilecek Connect-ION'a 180.000 TL yatırım

Şu an dünyada otonom araç teknolojisine sahip olmayan yaklaşık bir milyar aracı otonom araca dönüştürme amacı ile yola çıkan Connect-ION, Proline Ventures'tan aldığı destekle otonom araç dünyasında taşları yerinden oynatmaya hazırlanıyor.

Akıllı şehirler alanında teknoloji üreten startuplara yatırım yapmak üzere kurulan "girişim platformu" Proline Ventures, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İTÜ Çekirdek'te iki girişime toplam 150.000 TL yatırım kararı alarak ekosisteme hızlı bir giriş yapan Proline Ventures, bu kez otonom araçlar, insansız hava araçları ve robotik alanında ileri teknolojili ürünler geliştirebilmek için kurulmuş Connect-ION'a yatırım kararı aldı. Connect-ION; bu üç alan içerisinden öncelikli olarak ilk fazda tüm araçları sürücüsüz araca dönüştürebilecek teknolojiler geliştirmeyi odağına almış durumda. Sakarya Üniversitesi Girişim Atölyesi ön kuluçka programında yer alan Connect-ION'a Proline Ventures'ın yaptığı yatırım ise 180.000 TL oldu.

Connect-ION şu an dünyada otonom araç teknolojisine sahip olmayan yaklaşık bir milyar aracı otonom araca dönüştürme amacı ile yola çıkan bir girişim olarak dikkat çekiyor. Her taşıt için uygulanabilecek olan bu model ile sürücüler birçok fayda elde edebiliyor. Bu planın ilk ürünü ise “kullanım asistanı” isimli bir cihaz ve uygulamadan oluşuyor. Sürücülerin yaşamını kolaylaştıran asistan, zaman kayıplarının yanında ekonomik kayıpları da önlüyor. Bu doğrultuda araç içi çalışan bir cihaz ve bu cihazı akıllı telefon üzerinden rahatlıkla yönetmeyi mümkün kılan bir uygulama tasarlanıyor. Connect-ION'un otonom araç yolculuğunda varmak istediği son hedef ise “tam otonomlaştırma kiti”ni pazara sunabilmek. Bu kit yardımıyla otonom olmayan araç sahiplerinin mevcut araç yatırımlarını çöpe atmadan, kolay bir montaj işlemi sonrasında otonom bir araç sahibi olabilmeleri amaçlanıyor.

“Connect-ION, otonom araç dünyasında dengeleri değiştirebilecek yetenekte ”
Konuyla ilgili açıklama yapan Proline Ventures Müdürü Hakan Metin Akgün, “Otonom araçlar; trafik kazalarının azaltılması, hava kirliliğinin ve trafik sıkışıklığının düşürülmesi gibi şehircilik uygulamalarında birçok faydayı beraberinde getirebiliyor. Bu yönüyle baktığımızda trafikteki araçların ne kadarı otonom olursa kentsel sorunların da o derece azalacağını öngörebiliriz. Connect-ION'un geliştirmeyi planladığı çözümlerin otonom araç dünyasında dengeleri değiştirebilecek yetenekte olduğuna inanıyoruz. Kendilerine yaptığımız maddi yatırımın yanında mentorluk, koçluk, danışmanlık, eğitim ve iş ağı geliştirme destekleri de vereceğiz. Birlikte güzel işlere imza atabileceğimize dair büyük bir inanç taşıyoruz.” dedi.

“Proline Ventures'ın desteği bizleri hedeflerimize çok daha hızlı taşıyacak”
Connect-ION Kurucusu M. Talha Çuhadaroğlu ise açıklamasında, “Proline Ventures'tan aldığımız destek ile öncelikle ürün ailemizi stratejik ve vizyoner bir temele oturtmaya, bu temelden hareketle de dünya şirketlerinin uyguladığı ürün yönetimi metodolojilerini uygulayarak ihtiyaç duyulan ürünleri piyasa çıkartabilmeyi amaçlıyoruz. Aşama aşama ortaya çıkmasını tasarladığımız ürün ailesinin ilk ürünü için altyapı kurulumunu çok yakın bir zamanda başlatmayı planlıyoruz. Ürünün en önemli özelliği kullanıcı dostu olması, bu sebeple tasarım aşamasında titizlikle hareket ediyoruz. İlk kilometre taşı diyebileceğimiz ürünümüzün müşteri sorununu çözen prototipini yaptık. Ürünümüz ile ilgili daha detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde açıklamayı planlıyoruz. Proline Ventures'ın desteği bizleri hedeflerimize çok daha hızlı taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

“Proline Ventures önümüzdeki günlerde adından çok daha fazla söz ettirecek”
Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ise açıklamasında şunları söyledi: “Yatırım dünyasına oldukça hızlı bir giriş yapan Proline Ventures'ın üniversitemizden çıkan Connect-ION'a yatırım kararı almış olmasından mutluluk duyuyoruz. Connect-ION gibi girişimlerin hizmet sunmayı amaçladıkları sektörler çok özel sektörler. Bu nedenle bu teknolojilere yatırım yapan yatırımcılar maalesef oldukça az. SmartMix yatırım modeli ile farklılaşan ve ‘Akıllı Şehirler' teknolojilerine yatırım yapmak için kurulmuş olan Türkiye'nin ilk ve tek girişim platformu Proline Ventures'ın önümüzdeki günlerde adından çok daha fazla söz ettireceğine inanıyoruz.”

Fotoğraf Altı (soldan sağa):
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Arifoğlu
Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin
Connect-ION Kurucusu M. Talha Çuhadaroğlu,
Proline Ventures Müdürü Hakan Metin Akgün
Sakarya Teknokent Genel Müdür yardımcısı Bilal Çinici

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Ventures hakkında
Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi Proline tarafından Kasım 2016 tarihinde kurulan Proline Ventures bir girişim platformu olup, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startuplar yer almaktadır. Sadece “Akıllı Şehirler” alanındaki startupların ihtiyaçlarını karşılayan ve kendi geliştirdiği “SmartMix” modeli ile yatırım yapan Türkiye'nin ilk ve tek girişim platformu olan Proline Ventures; kendisinin geliştirdiği mentorluk, koçluk, danışmanlık, eğitim ve iş ağı geliştirme desteklerinin tamamının tek bir noktadan verildiği bu model ile sektörde farklılaşıyor. Başta startuplar olmak üzere üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri, yatırımcı ağları, kuluçka merkezleri ve hızlandırma programları ile yakın iş birliği yapan Proline Ventures, aynı zamanda yurt dışı iş birlikleriyle de akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupları uluslararası sahneye çıkarıyor. http://www.prolineventures.com/

Sakarya Teknokent Hakkında
Sakarya Teknokent A.Ş., Bakanlar Kurulu'nun 27.08.2008 tarih ve 26980 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kararı uyarınca 2009 yılında kurulmuş ve 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Sakarya ilindeki tek Teknoloji Geliştirme Bölgesi olan Sakarya Teknokent, Sakarya Üniversitesi sınırları içinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ayrılan yaklaşık 50.000 m2 alan içerisinde üç ayrı binada hizmet vermektedir. Sakarya Teknokent‘in ana hizmeti Ar-Ge faaliyeti yürütmek isteyen kuruluşlara kiralama yöntemiyle nitelikli ofis sağlamak veya yap-işlet-devret modeline göre kendi binasını yapmak isteyen kuruluşlara arsa tahsisi yapmaktır. Sakarya Teknokent, bünyesindeki Ar-Ge kuruluşlarına güvenlik, ısıtma, elektrik ve gaz dağıtım gibi işletme hizmetlerinin yanı sıra Ar-Ge faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları danışmanlık, eğitim gibi destek hizmetleri de sunmak, üniversitenin kaynaklarından yararlanılması konusunda arayüz görevi yapmaktadır. Sakarya Teknokent'te toplamda 68 firma faaliyet göstermektedir. Bu firmalar, şimdiye kadar toplamda 104 adet proje tamamlamış ve yeni projeler üzerinde çalışmaya devam etmektedir.

Proline Bilişim
Proline Bilişim, Ortadoğu-Kuzey Afrika (MENA) Odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon Kabiliyetine Sahip Türk Teknoloji Şirketidir. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika bünyesinde faaliyet gösteren, Ar-Ge çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren teknoloji şirketi Proline Bilişim; sistem entegratörü kimliğinin yanında, kendi geliştirdiği kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri, sosyal medya analizi ve biyometrik özelliklerin (parmak izi, damar izi, avuç izi vb.) çeşitli amaçlarla kullanılmasını sağlayan ürün ailesi ile müşterilerine hizmet vermektedir. Proline ayrıca T.C. elektronik pasaport projesini (e-Pasaport) hayata geçiren ve Bolu’da gerçekleştirilen yeni nesil elektronik kimlik kartı pilot projesinde yer alan teknoloji şirketidir. Proline, sosyal medya ve online mecra takibini tek platformdan sunan, bununla birlikte duygu analizini “otomatik” yapan ürünü MeaMinds ile önemli bir çözüm sağlayıcı konumundadır. 2012 yılında Kal-Der’ e üye olarak “Toplam Kalite Yolculuğu”na başlayan Proline’ın; bilgiyi paylaşan, yetkinliklerini sürekli geliştiren, ağırlıklı olarak mühendis ve kendi alanlarında uzman ekiplerden kurulu yaklaşık 150 çalışanı bulunmaktadır. Proline; İstanbul Genel Merkez ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye’de, Proline Katar ofisi vasıtasıyla da Türkiye’nin yer aldığı bölgede faaliyet göstermektedir. Şirketin İstanbul Genel Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmiştir. Proline ayrıca Türkiye’de ilk defa 19 Kasım 2012’de yapılan İstanbul Biyometri Zirvesi’nin ve 29-30 Mayıs 2013’de gerçekleştirilen İstanbul Biyometri Konferansı’nın da düzenleyicisidir. Bilgi için: http://www.pro-line.com.tr