Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
19.11.2016

Proline Ventures'tan Big Bang 2016'da iki girişime toplam 150.000 TL'lik yatırım

Akıllı şehirler alanında teknoloji üreten ve yüksek teknolojiyi odağına almış startuplara yatırım yapmak üzere kurulan "girişim platformu" Proline Ventures, yatırımlarına hızla devam ediyor. “SmartMix” yatırım modeli ile farklılaşan Proline Ventures yeni yatırımlarını İTÜ Çekirdek'te duyurdu.

İTÜ ARI Teknokent'in yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan ön kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek'in girişimcilik yarışması Big Bang 5. kez düzenlendi. Türk teknoloji şirketi Proline tarafından kurulan Proline Ventures burada iki girişime birden yatırım kararı aldığını duyurarak ekosistemdeki hızlı büyümesini sürdürdü.

Akıllı şehirler alanında teknoloji üreten ve yüksek teknolojiyi odağına almış startuplara yatırım yapmak üzere kurulan bir "girişim platformu" olan Proline Ventures; NextHorizons ve Bracehealth girişimlerine toplamda 150.000 TL'lik yatırım kararı aldı.

İTÜ Çekirdek ön kuluçka girişimlerinden NextHorizons‘un geliştirdiği robotik araç; güvenlik ve savunma sanayisinde kullanılmak üzere tasarlandı. Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümlerle özelleştirilebilir bir otonom/yarı-otonom robot platformu sunan NextHorizons özellikle mayın tespiti ve bomba imha alanlarında kullanılabiliyor. Araç, gücünün bir kısmını güneş enerjisinden alıyor. Aynı zamanda Big Bang 2016'nın birinciliğini de paylaşan NextHorizons'a Proline Ventures tarafından 75.000 TL'lık yatırım yapıldı.

Proline Ventures'ın ikinci yatırımı ise akıllı sağlık alanında bir giyilebilir teknoloji ürününe oldu. 75.000 TL yatırım alan Bracehealth kalp krizini önceden haber verebilme teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. İçinde bir sim kart bulunduran ürün, herhangi bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışıyor ve bir kalp krizi öncesinde olası riski hastaya, doktora ve belirlenmiş sağlık merkezine bildiriyor.

Yaptıkları yatırımlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Proline Ventures Müdürü Hakan Metin Akgün, kendi geliştirdikleri “SmartMix” modeli ile farklılaştıklarını belirterek, “Bu yatırım modeli ile startuplara sadece maddi destekte bulunmuyoruz. Aynı zamanda mentorluk, koçluk, danışmanlık, eğitim ve iş ağı geliştirme destekleri de veriyoruz. Bu kapsamda ‘Strateji ve İş Geliştirme', ‘Ar-Ge ve Ürün Yönetimi', ‘Pazarlama ve Satış' gibi konularda da startupların yanında oluyoruz. Dünyanın en iyi 18 kuluçka merkezinden biri durumunda bulunan İTÜ Çekirdek'in bu iki önemli girişimine destek olmaktan ötürü mutluluk duyuyor, hep birlikte startup ekosistemi için daha büyük katkılar sağlayabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

İTÜ ARI Teknokent CEO'su Kenan Çolpan ise açıklamasında, “İTÜ Çekirdek ile 5 senedir aralıksız bir şekilde Big Bang'i düzenliyoruz. Big Bang'e katılan pek çok girişimci aldıkları yatırımlarla projelerini ticarileştirilebilir ürünler haline getirmeye bir adım daha yaklaşıyor. Bu nedenle ekosistemde önemli bir rol oynayacağını düşündüğümüz Proline Ventures'ın yaptığı yatırımlardan büyük memnuniyet duyuyoruz. İTÜ ARI Teknokent olarak İTÜ Çekirdek ve diğer projelerimizle girişimcileri, ulusal ve uluslararası yatırımcılarla buluşturmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Ventures hakkında
Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi Proline tarafından Kasım 2016 tarihinde kurulan Proline Ventures bir girişim platformu olup, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startuplar yer almaktadır. Sadece “Akıllı Şehirler” alanındaki startupların ihtiyaçlarını karşılayan ve kendi geliştirdiği “SmartMix” modeli ile yatırım yapan Türkiye'nin ilk ve tek girişim platformu olan Proline Ventures; kendisinin geliştirdiği mentorluk, koçluk, danışmanlık, eğitim ve iş ağı geliştirme desteklerinin tamamının tek bir noktadan verildiği bu model ile sektörde farklılaşıyor. Başta startuplar olmak üzere üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri, yatırımcı ağları, kuluçka merkezleri ve hızlandırma programları ile yakın iş birliği yapan Proline Ventures, aynı zamanda yurt dışı iş birlikleriyle de akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupları uluslararası sahneye çıkarıyor. http://www.prolineventures.com/