Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
25.10.2017

Proline Ventures'tan akıllı şehir startuplarına
Çekya'da kuluçka fırsatı!

Akıllı şehirler alanında teknoloji üreten ve yüksek teknolojiyi odağına almış startuplara yatırım yapmak üzere kurulan Proline Ventures ile Çekya'nın önde gelen startup hızlandırıcısı JIC arasında geçtiğimiz sene imzalanan anlaşma bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda Proline Ventures, JIC STARCUBE startup yarışmasını kazanacak akıllı şehirler alanında faaliyet gösteren Türk startuplarına yatırım fırsatı sunacak.

2016 yılı Kasım ayında “Akıllı Şehirler” alanında teknoloji üreten startuplara destek vererek bu alandaki projeleri uluslararası arenaya taşıyabilme hedefiyle kurulan Proline Ventures ile Çekya'nın önde gelen kuluçka merkezi JIC (Güney Moravya İnovasyon Merkezi) arasındaki iş birliği ikinci yılında da startuplara destek olmaya devam ediyor. Sadece “Akıllı Şehirler” alanında faaliyet gösteren startuplara odaklanan Proline Ventures, bu çerçevede ağırlıklı olarak donanım ve yazılımın entegre olduğu ürünleri takip ediyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen iş birliği ile her iki taraf; startupların desteklenmesi, girişimcilerin eğitilmesi ve akıllı şehirler alanındaki projelere yatırım yapılması gibi alanlarda stratejik iş birliği ve karşılıklı bilgi alışverişi konularında anlaşmışlardı. Bu çerçevede Türkiye ve Çekya startupları arasında iş birliklerinin kurulmasına yardım edilirken, aynı zamanda her iki taraf özellikle akıllı şehirler alanındaki startup ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla ülkelerinde birbirlerini temsil ediyor.

İş birliği çerçevesinde JIC İnovasyon Merkezi'nde yer alan akıllı şehirler startuplarına yatırım fırsatlarını değerlendiren Proline Ventures, bu startuplara iş hacimlerini ve pazarlarını genişletebilmeleri için Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya'da destek vermeye devam edecek.

JIC STARCUBE yarışmasını kazanacak Türk startuplara Proline Ventures'tan destek
Proline Ventures; Çekya startuplarına destek vermenin yanı sıra aynı zamanda JIC'nin her yıl düzenlediği JIC STARCUBE yarışmasına Türkiye'den katılarak programa alınmaya hak kazanan akıllı şehirler alanında faaliyet gösteren Türk startuplarından seçmiş olduklarına kendisinin geliştirdiği mentorluk, koçluk, danışmanlık, eğitim ve iş ağı geliştirme desteklerinin tamamının tek bir noktadan verildiği “SmartMix” yatırım modeli ile destek verecek.

Her yıl düzenlenen JIC STARCUBE startup yarışması bu yıl; Donanım, Nesnelerin İnterneti ve Bilgi-İletişim Teknolojileri Güvenliği konularında aktif, erken aşamada olan startuplara destek olmayı hedefliyor. JIC STARCUBE kazananları 2 aylık atölye çalışması ve mentorluk desteğine de hak kazanacaklar.

En geç 31 Ekim'e kadar başvuruların tamamlanacağı yarışmada; Proline Ventures, startuplara başta Türkiye olmak üzere uluslararası alanda pazar paylarını genişletebilmeleri için strateji, iş geliştirme, Ar-Ge, ürün yönetimi ve pazarlama&satış alanlarında destek vermeyi sürdürecek.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için: https://www.jic.cz/en/starcube/

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Ventures hakkında