Haberler / ACCO Basın Bültenleri
12.06.2019

Product Design 2019 Red Dot Tasarım Ödülü'nün bu yılki sahibi Kensington oldu

Ödüle layık görülen laptop desteği, Surface Pro kullanıcılarına en gelişmiş masaüstü bilgisayar deneyimini sunuyor.

BT sektörü, iş yerleri ve ev ofis çalışanlar için masaüstü bilişim ve mobilite çözümlerinin dünya lideri ve profesyonellerin tercihi olan Kensington®, prestijli Red Dot Ödülleri: Ürün Tasarımı 2019 (Red Dot Award: Product Design 2019) ödülünü almaya hak kazandı. SD7000 Surface Pro laptop desteği, uluslararası geçerliliğe sahip olan ve üstün tasarım sunan ürünlere verilen “Red Dot” ödülünü kazanan ürün oldu.

Kensington'ın Surface Pro laptop desteği, kullanıcıların iki ek monitör, kablolu ağ ve en sevdikleri USB aksesuarlarını bağlayarak masaüstü kurulumunu genişletmesine imkan tanıyor. Microsoft'un sahibi olduğu Surface Connect teknolojisi üzerine geliştirilen laptop desteği, Surface Pro cihazlarıyla (Surface Pro 6, 5. ve 4. nesiller) kusursuzca eşleşebiliyor ve şarj edebiliyor.

SD7000'in iki yöne hareket edebilen menteşeleri, üstündeki cihazın konforlu bir şekilde dik durmasını veya kalemle yapılan işlemler için mükemmel bir çizim tahtası gibi konumlandırılmasını sağlıyor. Surface Pen için üretilen manyetik alanı sayesinde kalem kolayca erişilebilen bir yerde duruyor ve her an kullanıma hazır. Masa üstünde kapladığı küçük alanı ve keskin hatlarıyla SD7000 Surface Pro laptop desteği sunduğu hem işlevsel hem de güzel görünümlü. SD7000'ün opsiyonel kilit modülü de üstündeki cihazların çalınmamasına yardımcı oluyor (K62918WW).

Her yıl bu ödülü kazanan ürünlerin ortak noktasında tasarım kalitesi yatıyor. Red Dot CEO'su Dr. Peter Zec, ödül hakkında görüşlerini paylaşırken, “Tüm kazananları bu muhteşem başarıları için tebrik etmek istiyorum. Ürünlerin jürinin belirlediği yüksek kriterleri karşılayabiliyor olması, tasarım kaliteleri için en büyük gösterge. Bu yüzden kazananlar tasarım sektörünün anahtar trendlerini belirliyor ve geleceğin bize neler sunacağını şimdiden gösteriyor” dedi.

Dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot Ödülleri: Ürün Tasarımı kategorisine 2019'da 55 ülkeden 5.500'ün üzerinde tasarımcı ve üretici katıldı. Yarışmanın, 60 yıldan bu yana toplanan uluslararası jüri heyeti de farklı alanlardaki uzmanlardan oluşuyor. “İyi tasarım ve inovasyon arayışında” mottosuna temelden bağlı olan jüri üyeleri değerlendirme sırasında inovasyon, fonksiyon, resmi kalite, uzun ömür ve ergonomi kriterlerini göz önünde bulunduruyor.

Kensington, bu başarısını 8 Temmuz 2019 tarihinde Red Dot Gala'nın gerçekleşeceği Almanya'nın Essen şehrindeki Aalt-Theater'da kutlayacak. Hemen arkasından gerçekleşecek olan Tasarımcıların Gecesi (Designers' Night) partisinde kazananlar sertifikalarını alacak. SD700 Surface Pro laptop desteği, Essen'deki Red Dot Tasarım Müzesi'nde yapılacak “Tasarımlar Sahnede” (Design on Stage”) sergisinde diğer kazanan ürünlerle birlikte yer alacak. O tarihten itibaren Kensington'ın laptop desteği aynı zamanda hem internetten hem de Red Dot Design uygulamasından erişilebilecek olan Kırmızı Nokta'nın tasarım yıllığında yer alacak.

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Kensington hakkında
Laptop güvenlik kilitlerinin mucidi Kensington markası BT çalışanlarının eğitim görevlilerinin, iş yerlerinde ve ev ofiste çalışanların 35 yıldan uzun süredir güvendiği öncü masaüstü ve mobil cihaz aksesuarları sağlayıcısıdır. Hem ofis hem de mobil ortamlarda Kensington'ın ödül kazanmış ürünlerden oluşan geniş portföyü, güvenlik, çalışma hayatına verim kazandıran inovasyonlar ve ergonomi sunar. Teknik, sektörel tasarım, ürün kalitesi ve hassas müşteri desteği, Kensington'ı Profesyonellerin Tercihi (The Professionals' Choice™) haline getirmektedir.

Merkezi San Mateo, Kaliforniya'da olan Kensington, ACCO Brands'in (NYSE: ACCO) tescilli ticari markasıdır ve dünya çapında 100'den fazla ülkede satılmaktadır.

© 2019 Kensington Computer Products Group, ACCO Brands'in bir bölümüdür. Tüm hakları saklıdır.

ACCO
Bünyesinde 21 ülkeden 6.500'e yakın çalışanı bulunan ve küresel hasılatı 1,5 milyar dolardan fazla olan ACCO Brands, halka açık bir şirkettir. Şirket, Avrupa'da ofis ürünleri sektörünün çok iyi bilinen Leitz®, Rexel®, Rapid®, GBC®, Esselte®, Nobo®, Kensington® ve Derwent® gibi başarılı markalarının da sahibidir. Acco Brands Corporation Türkiye ofisi Esselte Leitz A.Ş'dir. www.esselte.com.tr, www.accobrands.com