Haberler / Pfizer Basın Bültenleri
29.01.2019

Pfizer Yelken Takımı, yıl boyunca metastatik meme kanseri farkındalığı için yelken açtı

Pfizer Yelken Takımı beşinci yılında, yıl boyunca düzenlediği aktiviteler ve katıldığı yarışlarla, bir yandan Pfizer çalışanlarının iş yeri dışında da bir araya gelerek, tutkunu oldukları hobilerini gerçekleştirmelerine ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarına destek olurken, diğer yandan yarışlarda verdiği mesajlar aracılığıyla metastatik yani ileri evre meme kanseriyle mücadele eden hastalara destek olmayı ve bu konudaki toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledi.

BAU İlkbahar Trofesi IRC3 şampiyonu Pfizer Yelken Takımı oldu: Metastatik meme kanserli kadınların umutlarını canlı tutmak amacıyla “Umutlar Çiçek Açsın” mottosu ile yola çıkan Pfizer Yelken Takımı, Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü'nün düzenlediği, toplam beş yarıştan oluşan BAU Spring Trophy 2018 ile sezona hızlı başladı. Trofe geneline bakıldığında takım, üç birincilik ve iki ikincilik alarak kendi sınıfında şampiyon geldi ve trofenin sahibi oldu.

Olympos Regatta ile İstanbul'dan Trilye'ye ilk uzun rotalı yarış: Pfizer Yelken Takımı, bu yıl beşincisi düzenlenen Olympos Regatta yelken yarışlarında yarıştı ve ileri evre meme kanseri farkındalığını artırmak için özel olarak tasarlanan “Her Gün Değerlidir” mottolu yelkenlerini rüzgarla doldurdu. Pfizer Yelken Takımı zorlu hava koşullarında, 28 tekne ve yaklaşık 300 yelkencinin katılımıyla gerçekleştirilen, üç gün süren yarış programını toplamda 21 saatte tamamlayarak genel sonuçlara bakıldığında yarışı sınıfında beşinci olarak bitirdi.

2018 TAYK Sonbahar Serisi'nde şampiyon yine Pfizer Yelken Takımı: Son üç yıldır kürsüye abone olan Pfizer Yelken Takımı, sezonun son trofesi olarak düzenlenen üç yarışlık TAYK Sonbahar Serisi'ndeki kıran kırana mücadelenin ardından bu yıl da birincilik kupasını rakiplere bırakmadı. Trofenin her ayağında dereceye giren takım böylece IRC3 birincisi olmaya hak kazandı. Ayrıca yıl boyunca TAYK tarafından düzenlenen tüm yarışlar genelinde de üçüncü oldu.

Pfizer Yelken Takımı kaptanları takımın 2018 başarısını şöyle yorumladı: “Her geçen yıl deneyimlenerek güçlenen takımımızla bu yıl çok önemli başarılara imza attık. Pfizer Yelken Takımı olarak metastatik meme kanseri farkındalığını artırmak ve bu hastalıkla mücadele eden hastalara destek olmak gibi önemli bir motivasyonla yıl boyunca yelkenlerimizi doldurduk. Takımımızın bir diğer amacı da Pfizer çalışanlarının iş yeri dışında da bir araya gelerek, tutkunu oldukları hobilerini gerçekleştirmelerine ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarına destek olmak. 2018 yılının başarı rüzgarını arkamıza alarak 2019 yarış sezonu hazırlıklarına şimdiden başladık. Pfizer Yelken Takımı olarak yelkenlerimizi yine “Umutlar Çiçek Açsın” diyerek dolduracağımız 2019'da da başarılarımızın artarak devam etmesini hedefliyoruz.”

Pfizer: Daha sağlıklı bir yaşam için®
Pfizer'de bilimi ve global kaynaklarımızı yaşamın her evresinde sağlığı ve esenliği artırmak için kullanıyoruz. Beşeri ilaçların, aşıların, sağlık ürünlerinin ve biyoteknolojik ürünlerin keşfi, geliştirilmesi ve üretiminde kalite, güvenlik ve değer standartlarını belirlemek için çaba harcıyoruz. Dünya çapında çok çeşitli sağlık ürünlerinden oluşan portföyümüzde beşeri biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, dünyanın en çok bilinen bazı tüketici ürünleri de yer almaktadır. Pfizer çalışanları her gün gelişmiş ve gelişen pazarlar genelinde hastalıklardan koruyucu önlemleri ve zamanımızın en korkulan hastalıklarına meydan okuyan tedavileri geliştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen sağlık şirketi olarak sorumluluğumuz çerçevesinde, dünya genelinde güvenilir, erişilebilir sağlık hizmetlerini desteklemek ve erişimi artırmak için sağlık profesyonelleriyle, hükümetlerle ve yerel topluluklarla işbirliği yapıyoruz. Pfizer 160 yılı aşkın süredir bize güvenen herkes adına fark yaratmak için çalışmaktadır. Ülkemizde 1957 yılından bu yana faaliyet gösteren Pfizer Türkiye, Türk tıbbının hizmetine sunduğu ürünlerin yüzde 75'ini ülkemizde üretmekte ve Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Pfizer Türkiye, 2013'te hayata geçirdiği “Sen Çok Yaşa” itibar projesiyle bireylerde sağlıklı ve mutlu yaşama ve yaşlanma bilincini geliştirmeyi ve hastalık bilinçlendirme, doğru yaşam tercihleri, koruyucu önlemler gibi pek çok konuda insanların daha iyi, dolu dolu ve sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duydukları bilgiyi sunmayı hedeflemektedir. www.pfizer.com.tr

Pfizer
Pfizer Türkiye 1957 senesinden bu yana ürünleri ve faaliyetleri ile Türk tıbbına ve topluma hizmet etmekte, bilimsel ve eğitsel programlar, klinik araştırmalar ve burslar ile tıp biliminin gelişmesine sürekli katkıda bulunmakta ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmaktadır. Dünya genelinde bilimi ve kaynaklarını yaşamın her evresinde sağlığa ve kaliteli yaşama katkı sağlamak için kullanan ve keşfettiği yenilikçi sağlık ürünlerini tıbbın hizmetine sunan Pfizer’in insan ve hayvan sağlığının pek çok farklı alanına yönelik geniş ürün portföyü içerisinde biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, beslenme ve tüketici ürünleri yer almaktadır. Dünyanın 150 ülkesindeki Pfizer çalışanları, önleyici tıbbı ve çağımızın en korkulan hastalıklarına yönelik tedavileri ve bir bütün olarak sağlığı geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen biyofarmasötik şirketi olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Pfizer, dünyanın dört bir yanında toplumun güvenli sağlık hizmetlerine ve yenilikçi tedavilere erişimini arttırmak için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve devletlerle işbirlikleri yapmaktadır.