Haberler / Pfizer Basın Bültenleri
16.08.2018

Pfizer Yelken Takımı, Olympos Regatta'da metastatik meme kanseri farkındalığı için yelken açtı

Pfizer Yelken Takımı, bu yıl beşincisi düzenlenen Olympos Regatta yelken yarışlarında yarıştı ve ileri evre meme kanseri farkındalığını artırmak için özel olarak tasarlanan yelkenlerini rüzgarla doldurdu. Takım, yarışı kendi sınıfında beşincilikle tamamladı.

Bursa Yelken Kulübü ile Moda Deniz Kulübü işbirliğinde bu sene beşincisi düzenlenen Olympos Regatta için 10 Ağustos'ta Moda Deniz Kulübü önünden start verildi. Moda-Tirilye, Tirilye açıkları ve Tirilye-Moda olmak üzere üç etaptan oluşan yarışmada Pfizer Yelken Takımı ileri evre meme kanseri farkındalığını artırmak için yelkenlerini rüzgarla doldurdu. Pfizer Yelken Takımı zorlu hava koşullarında, 28 tekne ve yaklaşık 300 yelkencinin katılımıyla gerçekleştirilen Olympos Regatta'yı genel sonuçlara bakıldığında sınıfında beşinci olarak tamamladı.

Pfizer Yelken Takımı ileri evre meme kanseri farkındalığı için yelken açtı
Pfizer Yelken Takımı üyelerinden Aslı Dülgeroğlu, Olympos Regatta etkinliği hakkında şunları söyledi: “Pfizer Yelken Takımı olarak tüm hafta sonu boyunca Marmara Denizi üzerinde yelkenlerimizi rüzgarla doldurduk ve yarıştığımız grupta beşinci olduk. Bu ilk uzun mesafeli yarışımızda özellikle ilk gün zorlu hava koşullarında yarışı tamamlamak bizim için önemli bir başarı oldu. Yılın geri kalanında katılacağımız yarışlarda vereceğimiz mesajlar aracılığıyla metastatik yani ileri evre meme kanseriyle mücadele eden hastalara destek olmayı ve bu konudaki toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Kulübümüz yıl boyunca yaptığı etkinlikler ve dahil olduğu yarışlarla, Pfizer çalışanlarının iş yeri dışında da bir araya gelerek, tutkunu oldukları hobilerini gerçekleştirmelerine ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarına destek oluyor.”

T: 0212 219 29 71
Serpil Güzel Ün
serpilg@marjinal.com.tr

Pfizer
Pfizer Türkiye 1957 senesinden bu yana ürünleri ve faaliyetleri ile Türk tıbbına ve topluma hizmet etmekte, bilimsel ve eğitsel programlar, klinik araştırmalar ve burslar ile tıp biliminin gelişmesine sürekli katkıda bulunmakta ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmaktadır. Dünya genelinde bilimi ve kaynaklarını yaşamın her evresinde sağlığa ve kaliteli yaşama katkı sağlamak için kullanan ve keşfettiği yenilikçi sağlık ürünlerini tıbbın hizmetine sunan Pfizer’in insan ve hayvan sağlığının pek çok farklı alanına yönelik geniş ürün portföyü içerisinde biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, beslenme ve tüketici ürünleri yer almaktadır. Dünyanın 150 ülkesindeki Pfizer çalışanları, önleyici tıbbı ve çağımızın en korkulan hastalıklarına yönelik tedavileri ve bir bütün olarak sağlığı geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen biyofarmasötik şirketi olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Pfizer, dünyanın dört bir yanında toplumun güvenli sağlık hizmetlerine ve yenilikçi tedavilere erişimini arttırmak için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve devletlerle işbirlikleri yapmaktadır.