Haberler / Pfizer Basın Bültenleri
31.05.2019

Pfizer Yelken Takımı, metastatik meme kanseri farkındalığı için yelken açmaya devam ediyor

Metastatik meme kanseri farkındalığı için yarışan Pfizer Yelken Takımı, BAUISC Spring Trophy Bosphorus Sailing Cup'ta trofenin son ayağında birinci, genelinde ise üçüncü oldu.

Metastatik meme kanserli kadınlara ve herkese “Umutlar Çiçek Açsın” sloganıyla farkındalık yaratmak amacıyla yıl boyunca önemli yarışlarda yelken açan Pfizer Yelken Takımı, Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü'nün düzenlediği BAU Spring Trophy'de bu yıl da yerini aldı. Thropy, 23-24 Mart, 6 Nisan, 21 Nisan ve 4-5 Mayıs tarihlerinde kalabalık bir yarış filosuyla kıyasıya rekabete sahne oldu. 6 farklı tarihte 4 etaptan oluşan yarışta, metastatik meme kanseri farkındalığı için yelken açan Pfizer Yelken Takımı üstün bir başarı göstererek trofenin 4. ayağında birinci, genelinde ise üçüncülük başarısı elde etti.

Pfizer Yelken Takımı, “Yılın İlk Boğaz Yarışı”nda IRC 3 sınıfı birincisi
Pfizer Yelken Takımı, 6 Nisan tarihindeki BAU İlkbahar Trofesi'nin 2. ayağında IRC 3 sınıfı ikincisi olarak tamamladı. Trophy'nin son etabı, “Yılın İlk Boğaz Yarışı” unvanına sahip BAU Bosphorus Sailing Cup ise 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. 4 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda yapılan IRC 3 sınıfında yarışan takım, üstün bir başarı göstererek yarışmayı birincilikle tamamlamayı başardı. Pfizer Yelken Takımı'nın hedefi geçtiğimiz yıl olduğu gibi yarışlar vesilesiyle metastatik meme kanseri farkındalığını artırmak ve bu hastalıkla mücadele eden hastalara destek olmak. Takımın bir diğer amacı da Pfizer çalışanlarının iş yeri dışında da bir araya gelerek, tutkunu oldukları hobilerini gerçekleştirmelerine ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarına destek olmak.

Marjinal Porter Novelli T: 0212 219 29 71
Dilek Özcan | M: 0533 927 23 93| dileko@marjinal.com.tr

Pfizer, 160 yılı aşkın süredir “çığır açan yeniliklerle hastaların hayatlarını değiştirmek” amacıyla çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer'de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye'de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil ürünlerinin hacimde %90'ı, değerde %64'ü yerli üretilecektir.
www.pfizer.com.tr

Pfizer
Pfizer Türkiye 1957 senesinden bu yana ürünleri ve faaliyetleri ile Türk tıbbına ve topluma hizmet etmekte, bilimsel ve eğitsel programlar, klinik araştırmalar ve burslar ile tıp biliminin gelişmesine sürekli katkıda bulunmakta ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmaktadır. Dünya genelinde bilimi ve kaynaklarını yaşamın her evresinde sağlığa ve kaliteli yaşama katkı sağlamak için kullanan ve keşfettiği yenilikçi sağlık ürünlerini tıbbın hizmetine sunan Pfizer’in insan ve hayvan sağlığının pek çok farklı alanına yönelik geniş ürün portföyü içerisinde biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, beslenme ve tüketici ürünleri yer almaktadır. Dünyanın 150 ülkesindeki Pfizer çalışanları, önleyici tıbbı ve çağımızın en korkulan hastalıklarına yönelik tedavileri ve bir bütün olarak sağlığı geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen biyofarmasötik şirketi olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Pfizer, dünyanın dört bir yanında toplumun güvenli sağlık hizmetlerine ve yenilikçi tedavilere erişimini arttırmak için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve devletlerle işbirlikleri yapmaktadır.