Haberler / Pfizer Türkiye Basın Bültenleri
30.10.2017

Pfizer Türkiye'nin 60. yılında, Zonguldak Mithatpaşa Pfizer 50. Yıl Ortaokulu'na anlamlı ziyaret

Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Takımı'ndan 20 gönüllü, “Beni de Say- Count Me In” başlığı altında yıl boyunca tüm Pfizerlerde gerçekleştirilen kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Zonguldak Mithatpaşa Pfizer 50. Yıl Ortaokulu'nu ziyaret etti. Pfizerliler, Pfizer'in 50. yılı anısına kurulan okulda, Pfizer'in 60. yılını çocuklarla birlikte kutlamak için çeşitli etkinliklere katıldı ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için bağışta bulundu.

Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Takımı, Pfizer'in Türkiye'deki 50. yılı anısına kurulan Zonguldak Mithatpaşa Pfizer 50. Yıl Ortaokulu'nu ziyaret etti. Pfizerin global “Count Me In” programı kapsamında düzenlenen bu etkinlikte 20 kişilik Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar Takımı, tüm okula eşofman takımı, anaokuluna eğitici oyun setleri, Atatürk köşesi, spor malzemesi desteği (voleybol, basketbol, futbol topları) ve masa tenisi masası bağışında bulundu. Hediyelerini teslim eden ekip daha sonra anaokulu öğrencileriyle oyunlar oynadı, ortaokul öğrencileriyle ise masa tenisi, futbol, voleybol ve basketbol maçları yaptı.

Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar İş Birimi Lideri Mehmet Can Aslantaş şunları söyledi: “Pfizer'in en önemli sorumluluklarının başında faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde toplumun gelişmesine katkı sağlamak vardır. Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk Pfizer'in vazgeçilmez bir değeri ve geleneğidir. Daha sağlıklı bir yaşam için çalışma vizyonu çerçevesinde Pfizer, ülkemizde sağlık ve eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projelerine odaklanmaya devam etmektedir. Bu yıl dünya genelindeki tüm Pfizerlerdeki nadir hastalıklar takımları, “Beni de Say- Count Me In” adı altında birçok farklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Biz de Türkiye'deki 50. yılımızın anısına kurulan bu okulda, çocukların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlarla vakit geçirmek için bir araya gelmek istedik. Türkiye'deki 60. yılımızı doldururken, içinde yaşadığımız toplumla bir arada ve omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.”

İletişim:
Marjinal Porter Novelli T: 0212 219 29 71
Serpil Güzel Ün | M: 0533 452 48 35 | serpilg@marjinal.com.tr

Pfizer: Daha sağlıklı bir yaşam için®
Pfizer'de bilimi ve global kaynaklarımızı yaşamın her evresinde sağlığı ve esenliği artırmak için kullanıyoruz. Beşerî ilaçların, aşıların, sağlık ürünlerinin ve biyoteknolojik ürünlerin keşfi, geliştirilmesi ve üretiminde kalite, güvenlik ve değer standartlarını belirlemek için çaba harcıyoruz. Dünya çapında çok çeşitli sağlık ürünlerinden oluşan portföyümüzde beşerî biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, dünyanın en çok bilinen bazı tüketici ürünleri de yer almaktadır. Pfizer çalışanları her gün gelişmiş ve gelişen pazarlar genelinde hastalıklardan koruyucu önlemleri ve zamanımızın en korkulan hastalıklarına meydan okuyan tedavileri geliştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen sağlık şirketi olarak sorumluluğumuz çerçevesinde, dünya genelinde güvenilir, erişilebilir sağlık hizmetlerini desteklemek ve erişimi artırmak için sağlık profesyonelleriyle, hükümetlerle ve yerel topluluklarla iş birliği yapıyoruz. Pfizer 160 yılı aşkın süredir bize güvenen herkes adına fark yaratmak için çalışmaktadır. Ülkemizde 1957 yılından bu yana faaliyet gösteren Pfizer Türkiye, Türk tıbbının hizmetine sunduğu ürünlerin yüzde 78'ini ülkemizde üretmekte ve Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Pfizer Türkiye, 2013'te hayata geçirdiği “Sen Çok Yaşa” itibar projesiyle bireylerde sağlıklı ve mutlu yaşama ve yaşlanma bilincini geliştirmeyi ve hastalık bilinçlendirme, doğru yaşam tercihleri, koruyucu önlemler gibi pek çok konuda insanların daha iyi, dolu dolu ve sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duydukları bilgiyi sunmayı hedeflemektedir. www.pfizer.com.tr

Pfizer Türkiye
Pfizer Türkiye 1957 senesinden bu yana ürünleri ve faaliyetleri ile Türk tıbbına ve topluma hizmet etmekte, bilimsel ve eğitsel programlar, klinik araştırmalar ve burslar ile tıp biliminin gelişmesine sürekli katkıda bulunmakta ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmaktadır. Dünya genelinde bilimi ve kaynaklarını yaşamın her evresinde sağlığa ve kaliteli yaşama katkı sağlamak için kullanan ve keşfettiği yenilikçi sağlık ürünlerini tıbbın hizmetine sunan Pfizer’in insan ve hayvan sağlığının pek çok farklı alanına yönelik geniş ürün portföyü içerisinde biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, beslenme ve tüketici ürünleri yer almaktadır. Dünyanın 150 ülkesindeki Pfizer çalışanları, önleyici tıbbı ve çağımızın en korkulan hastalıklarına yönelik tedavileri ve bir bütün olarak sağlığı geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen biyofarmasötik şirketi olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Pfizer, dünyanın dört bir yanında toplumun güvenli sağlık hizmetlerine ve yenilikçi tedavilere erişimini arttırmak için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve devletlerle işbirlikleri yapmaktadır.