Haberler / PayTR Basın Bültenleri
10.12.2018

PayTR'nin yeni Genel Müdürü Tarık Tombul oldu

Tarık Tombul, 2016 yılında BDDK tarafından yetkilendirilen yerli ve milli ödeme kuruluşu PayTR'nin Genel Müdürü olarak atandı.

Güçlü altyapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve deneyimli personeliyle 6 binin üzerinde işyerine Sanal POS ile ödeme alma, sahtecilik önleme ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmeti sunan PayTR'nin Genel Müdürlüğü görevine Tarık Tombul getirildi.

Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Güvenlik Komitesi Başkanlığı ve TOBB E-Ticaret Meclis Üyeliği görevlerini de yürüten Tombul, finans sektöründeki profesyonel iş hayatına 2001 yılında Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde başladı. 2007 yılında Garanti Bankası Yönetim Kurulu üyesine bağlı olarak oluşturulan Güvenli Operasyon Müdürlüğü bünyesinde Üye İşyeri Sahtecilik Önleme Yönetmeni olarak kariyerine devam eden Tombul, bu süre içinde Garanti Bankası ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bünyesinde birçok önemli proje ve çalışma komitelerinde görev aldı. Bankanın Visa, MC, AMEX, JCB, CUP ve Diners Club gibi lisansör kuruluşlarla olan üye işyeri sahtecilik (acquiring fraud) ilişkisini yöneten Tombul, üye işyeri ve banka personeline yönelik sahtecilik önleme ve PCI DSS eğitimlerinde bulundu.

Fintek alanında çalışmalar yapmak amacıyla 2011 yılında bankacılık sektörüne veda eden Tombul, kurucu ortaklardan biri olarak Genel Müdür Yardımcısı unvanıyla PayU'nun Türkiye kurulum sürecinde görev aldı. Kuruluşun finans, sahtecilik önleme, uyum, HR ve operasyon süreçlerini oluşturdu. MEA'dan sorumlu risk yöneticisi olarak Türkiye, Güney Afrika ve Nijerya risk operasyonlarını yönetti. Türkiye ve Nijerya'da lokal ödeme kuruluşu lisanslarının alınması sürecinde proje liderliği görevlerini üstlendi.

Tarık Tombul kariyerine bundan böyle PayTR Genel Müdürü olarak devam edecek.

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

PayTR hakkında