Haberler / PayTR Basın Bültenleri
26.04.2019

PayTR ve Akakçe'den Türkiye'de e-ticareti büyütecek işbirliği

Yerli ve milli ödeme kuruluşu PayTR ile karşılaştırmalı alışveriş platformu Akakçe, internetten satış yapmak isteyen firmalara avantajlar sunan önemli bir işbirliği gerçekleştirdi. Bu işbirliği kapsamında firmaların hızlı ve kolay bir şekilde internetten satışa başlayabilmesi ve böylece Türkiye'de e-ticaretin gelişimine katkı sunulması hedefleniyor.

BDDK tarafından 2016'da yetkilendirilen yerli ve milli ödeme kuruluşu PayTR ile lider karşılaştırmalı alışveriş platformu olan Akakçe, Türkiye'de e-ticaret ekosistemini canlandıracak bir güç birliğine imza attı. Tüketiciyi doğru ürün, doğru satıcı ve doğru fiyatla buluşturan Akakçe, firmaların web sitesine gerek duymadan, paket veya dükkân ücreti almadan internette satış yapmasını sağlayan sistemi Akakçe Kolay Sipariş'in ödeme altyapısını PayTR'ye emanet etti.

Yapılan işbirliği kapsamında PayTR, Akakçe Kolay Sipariş'te satış yapan firmalara en uygun oranlarla sanal POS ödeme sistemi sağlıyor. Firmaların internetten satış yapmaya hızla ve kolayca başlamasını sağlamayı hedefleyen bu işbirliğiyle çok daha fazla şirketin e-ticaret ekosistemine adım atması ve böylece Türkiye'de e-ticaretin büyümesine de katkı sunulması amaçlanıyor.

“Firmalara dijital kanallardaki satışlarında önemli avantajlar sağlayacağız”
Akakçe Genel Müdürü Koray Karataş konuyla ilgili, “Milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan platformumuzun 16 milyon ziyaretçisi bulunuyor ve bu sayı düzenli bir şekilde artıyor. PayTR ile yaptığımız bu önemli işbirliği sayesinde firmalar hızlı ve kolay bir şekilde platformumuz üzerinden satış yapmaya başlayabilecekler. PayTR, sunduğu üst düzey teknoloji sayesinde POS ödemelerinde büyük kolaylık sağlıyor. Akakçe olarak 19 yıldır Türkiye'deki en ucuz fiyatı göstermenin yanında, ülkedeki e-ticaretin de gelişimine katkı sunacak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. PayTR ile aynı amaç doğrultusunda attığımız bu adımın, firmalara dijital kanallardaki satışlarında önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“Güvenli, kolay ve hızlı ödeme çözümleriyle e-ticareti canlandırıyoruz”
Akakçe ile gerçekleştirdikleri işbirliğini değerlendiren PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, şöyle konuştu: “E-ticaret sektörü, Türkiye'de son derece büyük bir büyüme potansiyeli taşıyor. Bu büyümenin, ülke ekonomisini de canlandıracak güçte olduğunu ifade edersek yanlış olmayacaktır. Nitekim Türkiye'de e-ticaret pazarının son dört yılda ortalama yüzde 32 büyüdüğünü görüyoruz. Bu noktada PayTR olarak firmalara güvenli, kolay ve hızlı ödeme çözümleri sunarak, e-ticaret ekosisteminin gelişmesine katkı sunmaya odaklanıyoruz. Kullanıcılarına internet üzerinde satışa sunulan ürünleri kıyaslayarak en ucuz fiyatları 19 yıldır sunan ve kaliteli hizmet anlayışıyla güven aşılayan Akakçe gibi bir platformla bu kapsamda bir işbirliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz.”

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
Marjinal PorterNovelli
ayseg@marjinal.com.tr

PayTR hakkında
2009 yılında kurulmuş, 2016 yılında BDDK tarafından yetkilendirilmiş yerli ve milli bir ödeme kuruluşu olan PayTR, güçlü altyapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve deneyimli personeli ile 6 binin üzerinde işyerine Sanal POS ile ödeme alma, sahtecilik önleme ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmeti sunmaktadır. PayTR, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde TEPAV ve AllWorldNetwork'ün yürüttüğü "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi" yarışması 2014 kazananları listesinde beşinci sırada yer almıştır. PayTR, kendi bünyesinde geliştirerek optimize ettiği yazılım ve kontrol mekanizmaları ile web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye indirgemektedir. PayTR Ödeme Hizmetleri A.Ş., 26 Nisan 2016 itibarıyla 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşu olmuştur. PayTR, aynı zamanda Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) üyesidir. www.paytr.com

Akakçe hakkında
Akakçe, tüketiciyi doğru ürün, doğru satıcı ve doğru fiyatla buluşturan karşılaştırmalı alışveriş platformudur.ODTÜ Teknokent'te kurulduğu 2000 yılından bu yana internet kullanıcılarına en ucuz fiyatları sunan Akakçe, Türkiye'de hızla büyüyen e-ticaret sektörünün referans merkezi olarak çalışıyor. Türkiye'nin e-ticaret pazarının %95'ine tek platform üzerinden, hızlı ve kolay erişim sağlayan Akakçe, geniş satıcı ağı sayesinde tüketicilerin aradıkları her türlü ürün için birinci adres haline geldi. Akakçe, Kolay Sipariş ile firmaların web sitesine gerek duymadan, paket veya dükkân ücreti almadan internette satış yapmasını sağlıyor ve e-ticaretin yaygınlaşmasını hedefliyor.

PayTR