Haberler / PayTR Basın Bültenleri
26.12.2018

PayTR 2018'i yüzde 100'ün üzerinde büyümeyle kapatıyor

2016 yılında BDDK tarafından yetkilendirilen yerli ve milli bir ödeme kuruluşu olan PayTR, 2018 yılını yüzde 100'ün üzerinde bir büyümeyle kapatarak yeni yıla iddialı bir giriş yapıyor.

Güçlü altyapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve deneyimli personeli ile 6 binin üzerinde işyerine Sanal POS ile ödeme alma, sahtecilik önleme ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmeti sunan PayTR, gelecek vizyonu açısından önemli kararlar aldığı 2018 yılını yüzde 100'ün üzerinde bir büyümeyle kapatıyor.

2018 yılında yeniden yapılanma sürecinde İzmir genel merkezi dışında İstanbul'a da bir irtibat ofisi açan şirket, geçtiğimiz yıl boyunca yazılım ve donanımsal hazırlıklarını tamamlayarak, stratejilerini güncelledi ve ihtiyaçları doğrultusunda ekibini büyütmek için istihdam planı oluşturdu.

2018 yılının, ticaretini online ortamda yapan işletmeler ve dolayısıyla ödeme kuruluşları için ciro bakımından oldukça verimli geçtiğini söyleyen PayTR Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Cengiz; “Türkiye'de e-ticaret pazarı son dört yılda ortalama yüzde 32 büyüdü. 2018 yılı ise yaklaşık yüzde 40'ın üzerinde bir büyümeyle kapanacak. Ödeme kuruluşları açısından baktığımızda önceki yıllarda olduğu gibi cirosal anlamda yine yüzde 100'ün üzerinde büyümeler göreceğiz gibi görünüyor” dedi.

2019'da rekabet artacak
2019 yılında ise rekabetin etkilerinin çok daha fazla hissedileceğini söyleyen Cengiz; “Farklı iş modelleri ve işbirliklerinin öne çıkacağı bir yıl bizi bekliyor.  Global ölçekli satın almalar, şirket birleşmeleri ve kuruluşlar için lisans genişletme taleplerini konuşacağımız bir yıl olacak. 2018 fintechler için cirosal anlamda iki haneli büyümelerle dolu bir yıl oldu. Maliyetler de aynı hızla büyüdüğü için kârlılık ve yatırım daha önemli bir hal aldı. Bu minvalde 2019 için konsolidasyonlar kaçınılmaz gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

PayTR hakkında