Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
18.10.2017

Paris Bosphorus Enstitüsü 8. Yıllık Seminerini İstanbul'da Gerçekleştirecek

TÜSİAD'ın girişimiyle Avrupa Birliği-Fransa-Türkiye arasındaki ekonomik, siyasal ve kültürel işbirliğini desteklemek amacıyla kurulan “Paris Bosphorus Enstitüsü bu yılki etkinliğinde, Türkiye-AB ilişkilerinin kurumsal ve ekonomik evrimi ile Türkiye-Fransa ilişkilerinin geleceğini ele alacak.

TÜSİAD'ın girişimiyle 2009'da Fransa'da kurulan Paris Bosphorus Enstitüsü, Yıllık Semineri'nin sekizincisini, Eğitim ve Stratejik Araştırma Yüksek Konseyi (CSFRS) ile işbirliğinde 18 – 19 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da İstanbul Intercontinental Otelinde gerçekleştirecek.

Toplantının açılış konuşmaları, Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası (TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri), Paris Bosphorus Enstitüsü Bilim Kurulu Eş Başkanları Anne Lauvergeon (Fransa 2030 İnovasyon Komisyonu Başkanı) ve N. Ümit Boyner (Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi) ile T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel tarafından yapılacak.

Seminerde küreselleşmenin etkileri ve Avrupa Birliği'nin ekonomik ve kurumsal evriminin yanısıra; AB, Fransa ve Türkiye arasında daha iyi iş birliği için fırsatlar ele alınacak.

Seminer kapsamında ayrıca, Paris Bosphorus Enstitüsü Bilim Kurulu Üyesi Alain Delcamp ve Paris Bosphorus Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Yayınlar Koordinatörü Didier Billion tarafından hazırlanan Türkiye-Fransa-AB ilişkilerine dair yol haritası niteliğindeki raporun ön bulguları ele alınacak.

#Bosphore2017
Paris Bosphorus Enstitüsü hakkında daha ayrıntılı bilgi için: www.institut-bosphore.org

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.