Haberler / Panasonic Basın Bültenleri
03.12.2018

Panasonic pasaport ve kimlik kontrolü için dayanıklı Toughpad tablet çözümünü duyurdu

Mobil kimlik tespiti ve giriş kontrolü için Panasonic TOUGHPAD FZ-M1 Passport çözümü

Panasonic, bugün popüler 7 inç dayanıklı tableti için entegre bir mobil kimlik tespiti ve giriş kontrol çüzümünü duyurdu. Sınır kontrolü, polis ve güvenlik güçlerinin yanı sıra seyahat, eğlence ve konaklama sektörleri için ideal olan Panasonic TOUGHPAD FZ-M1 Passport, kişisel veri ve kimlik tespiti için eksiksiz bir teknoloji çözüm yelpazesini içinde barındırıyor. Cihazın dayanıklı ama hafif tasarımı sayesinde hareket halindeyken kolayca kullanılıyor.

Sınır kontrol noktalarında pasaportların ve kimlik kartlarının kontrolü için kusursuz bir çözüm olan Panasonic TOUGHPAD FZ-M1 Passport, polis ve güvenlik güçlerine de çevirmelerde ehliyetleri ve diğer belgeleri ve güvenli alanlara erişimi kontrol ederken benzersiz kolaylıklar sağlıyor. Entegre seçenek yelpazesiyle cihaz, konferans, etkinliğe girişin yanı sıra yolcular için turizm sektörü gibi alanlarda bilginin kontrol edilmesi ve kayıt edilmesi için ideal bir çözüm sunuyor. Yolcu gemilerine biniş ve iniş sırasındaki kontroller bunun yalnızca bir örneği.

Esnek ve entegre teknoloji
Passport çözümü birçok entegre okuyucu teknolojisiyle birlikte sipariş edilebiliyor. Çözümler arasında 2D barkod okuyucu, akıllı kart okuyucu ve temassız kartlar için RFID'nin yanı sıra pasaportlarda iki sıradan oluşan ve ilerleyen günlerde üç sıradan oluşacak makinede okunan bölge (MRZ) okuyucusu bulunuyor.

Cihazda hem sağ elini kullanan hem de sol elini kullanan çalışanların kolay kullanabilmesi için döndürülebilen bir kol bandı bulunuyor. Passport çözümü, güçlü 7. Nesil Intel® Core™ i5 işlemciyle donatılan çok başarılı Panasonic TOUGHPAD FZ-M1 mk3 Standard tabletini temel alıyor. Böylece çok düşük güç tüketimine rağmen üstün bir performans sunarak fanı olmayan cihazdaki ısı artışını en düşük seviyede tutuyor.

TOUGHPAD FZ-M1, on parmak kapasitif dokunmatik ekranda benzersiz bir görüntüleme için yansıma engelleyici şeffaf koruma filmiyle daha da parlak 700cd/m² ekran sunuyor. Çevre ışığı sensörü gibi dahili pil tasarrufu özellikleriyle TOUGHPAD FZ-M1 tablet, değiştirilebilir bataryasıyla 4.5 saatlik şarj süresiyle 18 saate kadar çalışabiliyor (MobileMark 2014). Daha uzun süre çalışması gerekenler için cihazı kapatmadan batarya değiştirme kurulumu da yapılandırılabilen giriş seçeneklerini kullanarak elde edilebiliyor.

TOUGHPAD FZ-M1 tablet dış ve test ortamları için ideal bir cihaz olarak dikkat çekiyor. 150 cm'ye kadar* yüksekliklerden düşmeye dayanıklı ve toza ve suya karşı koruma için IP65** uluslararası koruma standartlarına sahip tablet, -29 ile +60°C arasındaki sıcaklıklarda çalışabiliyor**.

İhtiyaca göre kameralar
Canlı video konferanslarına ve sahadaki belgelerin fotoğrafik görüntülerine ihtiyaç duyan kullanıcılar için TOUGHPAD FZ-M1, stereo mikrofonlu 2 megapiksel ön kamera ve 8 megapiksel arka kamerayla donatıldı.

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Pazarlama Genel Müdürü Jan Kaempfer, konuyla ilgili “Passport çözümümüz en popüler dayanıklı tabletimizi hareket halindeyken bilgileri ve kimlikleri doğrulama ihtiyacı olan mobil işgüçlerinin ihtiyaçlarına en uygun şekilde adapte ediyor. Bu tablet, Panasonic'in, ihtiyaç duyulan yerlerde cihazlarını dikey çözümlere dönüştürmek için esneklik ve işlevsellik ile tasarlanmış birçok dayanıklı notebook, tablet ve el terminali sağlamaya odaklandığının bir başka örneği olarak dikkat çekiyor” dedi.

Erişilebilirlik
Panasonic TOUGHPAD FZ-M1 Passport çözümünün satışı proje bazlı olup, Tüm Avrupa'da satılacak olan cihazın standart 3 yıllık garantisi bulunuyor.

* Panasonic Fabrikası'nda test edilmiştir.
**MIL-STD-810G ve IEC 60529, bölüm 13.4, 13.6.2, 14.2.5 ve 14.3 testleri bağımsız üçüncü taraf bir laboratuvar tarafından Passport çözümü üzerinde değil FZ-M1 ana ünitesi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) hakkında
Panasonic Systems Communications Company Europe (PSCEU) teknolojinin arka planda uyum içinde çalışmasını ve şirketlerin özgürce çalışarak başarıya ulaşmalarını kendisine görev edinmektedir. PSCEU'ya göre teknoloji her şeyden önce kusursuz bir işlev göstermelidir. Teknolojik yeteneklerinin arka planda uyum içinde çalıştığına güvenerek sadece müşterilerine odaklanan şirketler başarılı olabilirler. Bu yüzden PSCEU, kurumsal başarı için itici güç olarak, kendisini, müşterilerinin çalışma şekilleriyle son derece uyumlu ve neredeyse görünmez bir şekilde çalışan ürün ve çözümleri geliştirmeye adamaktadır.

PSCEU altı ürün kategorisinden oluşmaktadır:
  • Uzaktan kamera, stüdyo kamera ve ENG P2HD'lerde mükemmel bir fiyat-performans ve sorunsuz işlem sağlayan Yayın & ProAV, hikâyeyi en yüksek kaliteli ürün ve çözümlerle anlatma özgürlüğü sunar. VariCam'in sinema kamera modelleri ve EVA1'in gerçek 4K ve Yüksek Dinamik Aralık (HDR) desteğiyle olan uyumu; bu ürünleri sinema, televizyon, belgesel ve canlı etkinlik prodüksiyonu için en uygun çözüm yapmaktadır.
  • Dünyanın önde gelen telefon sistemleri, SIP terminal cihazları ve profesyonel ağ tarayıcılarını sunan İletişim Çözümleri, bağlantı yerine iletişime odaklanma özgürlüğü sunmaktadır.
  • Toughbook dayanıklı dizüstü bilgisayar, kurumsal tablet, el terminalleri ve elektronik satış noktası (EPOS) sistemleriyle mobil çalışanların verimliliklerini artırmasına yardımcı olan Kurumsal Mobil Çözümler. Avrupa'da pazar lideri olarak Panasonic'in 2017 yılında dayanıklı dizüstü bilgisayar satışlarında yüzde 57, dayanıklı kurumsal tablet satışlarında ise yüzde 56'lık pazar payı bulunmaktadır (VDC Research, Mart 2018).
  • Kullanıcılarına tıp, yaşam bilimleri, ProAV ve endüstri uygulamaları üreten Endüstriyel Tıbbi Vizyon. Ürün portföyü, tamamlanmış ve OEM kamera çözümleri sunarak; kullanıcılarına görülemeyeni görme özgürlüğünü sunmaktadır.
  • Kanıtlanmış bir kalite sunan CCTV görüntüsü mirası üzerine kurulan Güvenlik Çözümleri. Son derece güvenilir, gelişmiş teknolojik kamera ve görüntü kaydetme sistemlerini kullanan çözümler, tüm çevresel şartlarda en yüksek görüntü kalitesi sunarak kullanıcılarına güvende hissetme özgürlüğü sunmaktadır.
  • Profesyonel görüntü ve projektör yelpazesi sunan ve Görsel İşitsel profesyonellerine yaratma özgürlüğü sağlayan Görsel Sistem Çözümleri. Pazarda yüzde 39 pazar payı ile Avrupa'nın yüksek parlaklık projektörü pazarına liderlik etmektedir (Futuresource >5klm FY17 Q3. 4K & dijital kamera hariç).

Panasonic hakkında
Panasonic Corporation, tüketici elektroniği, konut, otomotiv ve B2B işletmelerindeki müşteriler için çeşitli elektronik teknolojileri ve çözümleriyle bir dünya lideridir. 2018 yılında 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan şirket, dünya çapında yaygınlaşarak 591 yan kuruluşu ve 88 bağlı şirketiyle dünya çapında faaliyet göstermektedir. Şirket 31 Mart 2018 tarihinde sona eren mali yıl için 61,4 milyar Euro değerinde net satış açıklamıştır. Bölgesel hatları boyunca inovasyonlarıyla yeni değerlerin peşinden gitme kararlılığına sahip olan Panasonic, müşterileri için daha iyi bir hayat ve daha iyi bir dünya yaratma çabası içerisindedir. Daha fazla bilgi için: http://www.panasonic.com/global

Panasonic
Panasonic Corporation, geniş çaplı tüketici, işletme ve sanayi ihtiyaçları için elektronik ürünlerin geliştirilmesi ve imalatında dünya lideridir. Merkezi Japonya’nın Osaka şehrinde yer alan ve 31 Mart 2009 tarihinde sona eren mali yılda 7.77 trilyon Yen (78.4 milyar ABD doları) konsolide net satış açıklayan şirketin hisseleri Tokyo, Osaka, Nagoya ve New York (NYSE: PC) borsalarında işlem görmektedir. Kurulduğu ilk günden itibaren iş faaliyetleri aracılığıyla toplumlara katkı sunmayı amaçlamış bir marka olan Panasonic, tüm ürünlerinde güvenlik, rahatlık ve ulaşılabilirliği mümkün kılarak tüketicilerin yaşamlarına değer katmayı hedeflemektedir. İnsan yaşamına, sağlık ve güvenliğe, ürün kalitesine, müşteri memnuniyetine ve yeşil teknolojilere verdiği önemle farklılaşan Panasonic vizyonunun temel taşları, nerede ve ne zaman olursa olsun toplumdaki mevcut ağlara katkıda bulunmak ve küresel düzlemde hep birlikte varolmaktır. 29 yıldan bu yana Türkiye’de yer alan bir marka olan Panasonic, 2010 yılında Panasonic Elektronik Satış A.Ş. olarak Türk tüketicilere hızlı ve doğrudan hizmet vermeye başlamıştır.