Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
12.04.2018

Oualcomm IoT cihazlarına özel üretilen Vision Intelligence Platformu'nu tanıttı

— Yeni 10nm çip üzeri sistem; yeni nesil robotlar, akıllı kameralar ve akıllı evler için yüksek performanslı güç verimliliği sunan sınır bilişim teknolojisi sağlamak üzere tasarlandı—

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc., bugün şirketin ilk çip-üzeri-sistem (system-on-chips- SoCs) ailesi olan ve gelişmiş 10nm FinFET işlem teknolojisi kullanan nesnelerin interneti (Internet of Things, IoT) cihazlarına özel tasarlanan Qualcomm® Vision Intelligence Platformu'nu duyurdu. QCS605 ve QCS603 çip-üzeri-sistemleri, çok çeşitli IoT uygulamalarında olağanüstü güç ve termal verimlilik sağlayarak, cihaz üstünde kamera işleme ve makine öğreniminde güçlü bilgi-işlem sunmak üzere tasarlandı. Çip-üzeri-sistemler, Qualcomm Technologies'in bugüne kadarki en gelişmiş görüntü sinyal işlemcisini (ISP) ve Qualcomm® yapay zekâ motorunu; en son teknoloji ürünü ARM tabanlı çok çekirdekli ana işlemci, vektör işlemci ve grafik işlemci ünitesini içeren heterojen bir bilişim mimarisiyle birleştiriyor. Vision Intelligence Platformu ayrıca Qualcomm Technologies'in gelişmiş kamera işleme yazılımı, makine öğrenimi ve bilgisayarlı görme yazılımı geliştirme kitlerinin (SDKs) yanı sıra şirketin kalitesi kanıtlanmış bağlantı ve güvenlik teknolojilerini de içeriyor. Platform, endüstriyel ve kullanıcı odaklı akıllı güvenlik kameraları, spor kameraları, giyilebilir kameralar, sanal gerçeklik (VR) 360 ve 180 kameralar, robot teknolojisi, akıllı ekranlar ve daha fazlası için heyecan verici yeni olanakları destekleyecek şekilde iyileştirildi. KEDACOM ve Ricoh THETA, Qualcomm Vision Intelligence Platformu'na dayalı ürünler geliştirmeyi planlıyorlar.

Qualcomm Technologies Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Joseph Bousaba, “Müşterilerimizin cihaz üstünde güçlü zekâ, kamera işleme ve güvenlik özelliklerini sağlamalarına yardımcı olmak üzere IoT cihazlarını önemli ölçüde daha akıllı hale getirmeyi hedefliyoruz. Yapay zekâ zaten nesne algılama, izleme, sınıflandırma ve yüz tanıma özellikleriyle kameraları, engellere kendi kendilerine karşı koyan robotları ve öğrenme özelliği sayesinde en son maceranızın bir video özetini hazırlayan aksiyon kameralarını mümkün kılıyor ancak bütün bunlar sadece başlangıç” dedi. Bousaba, sözlerine şöyle devam etti: “Qualcomm Vision Intelligence Platform; kamera, cihaz üstünde yapay zekâ ve heterojen bilişim işlemlerinde çığır açan gelişmeleri bir araya getiren araştırma ve geliştirme yıllarının doruk noktası olarak öne çıkıyor. Platform; üreticilerin ve geliştiricilerin, akıllı IoT cihazlarının yeni dünyasını yaratmasında başrol oynayacak bir sıçramadır.”

Qualcomm Hakkında
Qualcomm teknolojileri akıllı telefon devrimine güç vermekte ve milyarlarca insanı birbirine bağlamaktadır. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapmaktadır. Qualcomm ürünleri otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratmakta ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahi edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlamaktadır. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsamaktadır. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimi QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerinin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerini yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, OnQ blogu, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.