Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
18.10.2018

Oto Lastik Bulucu ile GittiGidiyor'da satışlar
3.5 kat arttı

Bu yıl kış lastiği alışverişine erken başladık

Araç sahipleri bu yıl kış lastiği alışverişine erken başladı. GittiGidiyor'da geçtiğimiz yıllarda araç lastiği satışlarında kasım ayında yaşanan hareketlilik bu yıl ekim ayının başında görüldü. Öyle ki, ekimin ilk 10 gününde araç lastiği satışları geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 kat arttı. GittiGidiyor'un uygulamaya aldığı ve online pazaryerleri arasında bir ilk olan Oto Lastik Bulucu, 52 marka ve 470 model olmak üzere 13 bin çeşit araç özelinde verdiği danışmanlıkla kullanıcıların lastik alışverişini çok daha kolay ve hızlı yapmasını sağladı.

Bu yıl kış aylarına girmemize kısa bir süre kala araç sahiplerinin lastik alışverişine geçtiğimiz yıllara kıyasla daha erken başladığı görüldü. Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un paylaştığı satış verilerine göre, önceki yıllarda kullanıcılar kış lastiği alışverişini kasım ayında yaparken, bu yıl alışverişe ekimde başladı. Öyle ki, ekim ayının ilk 10 gününde araç lastiği satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 250 artış yaşandı. Online pazaryerleri arasında bir ilke imza atan GittiGidiyor'un sunduğu yeni hizmet Oto Lastik Bulucu ile kullanıcılar çok daha hızlı ve kolay şekilde araçlarına en uygun lastik alışverişlerini gerçekleştirdi.

“Kullanıcılar bu yıl kış hazırlığına erken başladı”
Satışlarda gözlenen artışı değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, şöyle konuştu: “Kullanıcıların bu yıl kış hazırlığını önceki yıllardan farklı olarak daha erkenden yapmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda platformumuzda kış lastiği satışları kasım ayında önemli seviyede yükselirken, bu yıl bu artış ekim ayında yaşandı. Öyle ki, ekimin ilk 10 günü itibariyle satış rakamlarını incelediğimizde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 3,5 kat artış gözlemledik. Talebin öne çekilmesinde kurdaki hareketliliğin de etkili olduğunu söyleyebiliriz.” Elçin, GittiGidiyor'da yeni devreye giren Oto Lastik Bulucu hizmetinin de lastik seçimini kolaylaştırdığını ve tüketicinin internetten daha rahat alışveriş yapmasını sağladığını vurguladı.

Oto Lastik Bulucu, internetten araç lastiği satın almak isteyen ancak aracına uygun lastiğin hangisi olduğunu bilmeyen veya aradığı ürünü çok daha rahat bir şekilde bulup hızla satın almak isteyenler için hayatı kolaylaştırıyor. 2011-2018 yılları arasında üretilen, toplamda 52 marka ve 470 modelden oluşan yaklaşık 13 bin çeşit araca uygun lastik çeşidini GittiGidiyor kullanıcılarına sunan uygulama; yaz, kış ve dört mevsim lastikleri olmak üzere toplamda 8 bin çeşit araç lastiğini filtreleyerek listeliyor.

Araca ve lastik ölçülerine göre iki farklı arama seçeneği mevcut
Oto Lastik Bulucu, kullanıcılara “araca göre arama” ve “lastik ölçülerine göre arama” olarak iki ana koldan hizmet veriyor. Araca göre aramada altı farklı filtreleme seçeneği bulunurken, lastik ölçülerine göre aramada dört adım sunuluyor. Araca göre arama yapıldığında aracının lastik ebatlarını bilmeyen ancak marka/model bilgisine sahip olan kullanıcılara araçlarına uygun lastikler gösteriliyor. Lastik ölçüsüne göre arama yapıldığında ise lastik ebatlarını bilen kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde aradıkları araç lastiklerine ulaşmaları sağlanıyor.

GittiGidiyor'un sunduğu Oto Lastik Bulucu özelliğini linke tıklayarak deneyebilirsiniz.

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor.
www.gittigidiyor.com

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor