Haberler / Olmuksan International Paper Basın Bültenleri
06.02.2018

Olmuksan IP, dünyanın en önemli yaş meyve-sebze fuarına katılacak

Dünyanın en önemli yaş meyve-sebze fuarı Fruit Logistica 2018, 7-9 Şubat tarihleri arasında Berlin'de gerçekleşecek. International Paper'ın sürdürülebilir ve inovatif oluklu ambalaj çözümlerini sergileyeceği fuarda Olmuksan IP de ödüllü ürünü V50 Narenciye Kutusu'nu ve diğer yenilikçi ürünlerini tanıtacak.

“Birlikte hep daha iyiye” hedefiyle yola çıkan, dünyanın en büyük ambalaj, kâğıt ve orman ürünleri şirketi olan ve yaş meyve-sebze ambalaj alanının en önemli liderleri arasında sayılan International Paper, Fruit Logistica 2018'de yeni oluklu ambalaj çözümlerini tanıtacak. International Paper İtalya'nın ödüllü çözümü Econtray™ ile Olmuksan IP'nin ödüllü ürünü V50 Narenciye Kutusu da etkinlikte ziyaretçilerle buluşacak. 7 binden fazla ziyaretçisi ve 3 bine yakın katılımcısı ile yaş ürün ticareti için en önemli uluslararası fuar olarak öne çıkan Fruit Logistica, 7-9 Şubat 2018 tarihleri arasında Berlin'de gerçekleşecek.

International Paper'ın yenilikçi oluklu mukavva ambalaj çözümleri; müşterilerin özel ihtiyaçları göz önüne alınarak ürün güvenliğini, tasarım işlevselliğini ve tedarik zinciri verimliliğini en sürdürülebilir şekilde en üst düzeye çıkarmak üzere tasarlanıyor.

International Paper EMEA Oluklu Ambalaj Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Eric Chartrain, “Günümüzde müşteriler; daha sürdürülebilir, yüksek kaliteli baskı sunan ve tedarik zincirindeki zayiatın ortadan kaldırılmasına yardımcı olan daha iyi ambalaj çözümleri konusunda her zamankinden daha fazla ısrarcılar” dedi. Chartrain, sözlerine şöyle devam etti: “Gücümüzü, yerel olarak faaliyet gösterebilmemizin yanı sıra global imkânlarımızla da müşterilerimizi destekleyebilmemiz sayesinde onların işlerini daha iyi hâle getirmelerine yardımcı olmamızdan alıyoruz.”

Ziyaretçiler, International Paper temsilcileriyle tanışmak, oluklu ambalaj çözümlerinin her birini tek tek tartışmak ve International Paper ile çalışarak “Birlikte hep daha iyiye”nin nasıl mümkün olacağına dair daha fazla bilgi edinmek üzere fuara davetliler.

International Paper, 7-9 Şubat 2018'de Berlin'deki Fruit Logistica'da ziyaretçileriyle buluşacak. Bizi ziyaret edin: Salon 2.2 / Stand B-09 (İtalya), Salon 1.1 / Stand A-18 (Fas) ve Salon 1.1 / Stand F-11 (Türkiye).

EContray™ hakkında – 2017 CONAI Çevre Dostu Ambalaj Ödülü Kazananı ve 2017 Oscar dell'imballaggio Finalisti
EContray™, daha verimli lojistik için yeni sürdürülebilir ambalaj ürünü olarak öne çıkıyor. Yenilikçi EC çift dalga tasarımı; güç, kolay kullanım, baskı kalitesi ve çevresel sürdürülebilirliğin en iyi birleşimini sunuyor. EContray™'ın başlıca faydaları şunlar:

• Daha ince ve daha hafif malzeme sayesinde geliştirilmiş lojistik performansı, taşıma ve depolama
  • Daha az seferde daha çok ürün sevk edilebilmesi sebebiyle CO2 emisyonunda azalma sağlaması
  • Optimize edilmiş kutu mukavemeti
  • Aynı dış ölçülerle yüzde 5 daha fazla iç hacim
  • Daha iyi baskı kalitesi
  • İşlenmemiş elyaf kâğıdı bileşimi sebebiyle gıdayla teması uygun
  • Yüzde 100 geri dönüştürülebilme

V50 Narenciye Kutusu hakkında – 2017 İyi Tasarım Ödülü Kazananı
Uzun mesafeli nakliye ve uzun raf ömrü için en uygun havalandırmaya sahip olukludan imal edilmiş kasa. 50 özel tasarlanmış deliği sayesinde tedarik zinciri boyunca limon ve mandalina gibi meyveleri serin tutuyor. V50 Narenciye Kutusu'nun başlıca faydaları şunlar:
  • Özel köşeleri ve iki istifleme tırnağı sayesinde yüksek BCT direnci ile mükemmel istifleme sağlar
  •  Meyvelerin raf ömrünü uzatır
  •  Müşterinin talebine göre kolayca özelleştirilebilir
  •  Oluklu mukavvadan imal edilmiş olduğu için hassas meyveleri daha iyi koruma özelliği sunar
Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

Olmuksan International Paper hakkında
Türkiye'de 1968'den bu yana faaliyet gösteren ve 2013 yılında Olmuksan International Paper (BIST:OLMIP) adını alan şirket, ürün ve çözümleriyle oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider firmalarındandır. Gebze, İzmir, Adana, Bursa, Çorlu ve Çorum'daki 6 kutu tesisi ve 1200'e yakın çalışanı ile yerel pazarda ve ihracat bölgelerine yüksek kalitede ve müşteriye özel ürünlerle hizmet sunmakta; sürdürülebilirlik, çevre bilinci ve iş güvenliği alanındaki küresel vizyonunu tüm paydaşlarına yansıtarak üretimini sürdürmektedir. Olmuksan International Paper, 2016 yılı ISO Türkiye'deki ilk 500 Büyük Sanayi Şirketi sıralamasında bir önceki seneye göre 10 basamak çıkarak 191. sırada yer almıştır. Aralık 2016'da Capital dergisi tarafından yapılan “En Beğenilen Şirketler” anketinde tüm Ambalaj Sektöründe En Beğenilen 2. Şirket olarak seçilmiş, oluklu ambalaj üreticileri arasından listeye giren tek şirket olmuştur.

Daha fazla bilgi için: http://olmuksan-ipaper.com/tr

International Paper hakkında
Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Kuzey Afrika ve Rusya'da üretim faaliyetleri yürüten International Paper (NYSE:IP); yenilenebilir fiber bazlı ambalaj, kağıt hamuru ve kağıt ürünleri alanında küresel çapta lider üreticidir. International Paper, ürünlerin korunması ve pazarlanmasına olanak veren ambalaj malzemeleri üreterek dünya ticaretine katkıda bulunmaktadır. Bebek bezi kâğıdı, kâğıt mendil ve insan sağlığını koruyan diğer hijyen ürünleri ile eğitim ve iletişimde kullanılan kâğıtlar üretmektedir. Merkezi ABD'nin Tennessee eyaletindeki Memphis kentinde bulunan International Paper, dünyada 24'den fazla ülkede yaklaşık olarak 52.000 kişiyi istihdam etmiştir. International Paper'ın net satışları 2016'da 21 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

International Paper EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Rusya) bölgesinde, ofis kağıtları ve fiber bazlı ambalajların üretimi ve pazarlanmasına odaklanmaktadır. International Paper, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan yüksek kaliteli boyut kesimli kâğıt, kuşe ve kaplanmamış karton ve oluklu konteynerlerin lider tedarikçisidir. EMEA bölgesinde yaklaşık 9.000 kişiyi istihdam eden International Paper'ın bölgedeki net satışları 2016'da yaklaşık 2,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. International Paper, ürünlerimiz ve dünya vatandaşlığı çabalarımız ile ilgili daha fazla bilgi için: www.internationalpaper.com

Olmuksan International Paper
Olmuksan International Paper, Türkiye oluklu mukavva ambalaj pazarının liderlerindendir. Geri dönüşümlü kağıt üreten bir kağıt fabrikası ve 6 kutu tesisinde Türkiye’nin tüm bölgelerinde yer alan müşterilerine en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunmaktadır. Şirket, Kuzey Amerika, Avrupa, Latin Amerika, Rusya, Asya ve Kuzey Afrika'da üretim faaliyetleri yürüten, kağıt ve ambalaj sektörünün küresel lideri olan International Paper Kuruluşu’nun bir parçasıdır. ABD’de Memphis, Tenn. merkezli International Paper (NYSE:IP) yaklaşık 55,000 çalışanıyla stratejik olarak 24'ten fazla ülkede konumlanmaktadır. International Paper'ın 2015’teki net satışları 22 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. International Paper’ın ürünleri ve yönetimiyle ilgili detaylı bilgi için www.internationalpaper.com adresini ziyaret edebilirsiniz. EMEA Bölgesinde yaklaşık 9.000 kişiyi istihdam eden International Paper’ın bölgedeki net satışları 2015’te yaklaşık 2.6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.