Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
08.09.2018

Okul alışverişi başladı internette en çok çekçekli çanta arandı

Tüm okulların açılmasına sayılı günler kala yeni dönem için okul alışverişi büyük bir hızla devam ediyor. Alışveriş için e-ticareti tercih eden ebeveynler, internette en çok çocukların okul malzemelerini taşımasını kolaylaştıran çekçekli çanta modellerini arıyor. Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un verilerine göre, veliler bu yıl okul çantaları için ortalama 90 ila 100 TL harcıyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir zaman kala okul öncesi alışverişleri de hız kazandı. 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan, ayda ortalama 83 milyon* ziyaret alan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un verileri, bu yıl okul alışverişinde öne çıkan ürün ve trendleri ortaya koydu.

Platformun verilerine göre, veliler çocuklarının okul çantalarını daha kolay taşıyabilmeleri için çekçekli modelleri tercih etti. 1-6 Eylül tarihleri arasında GittiGidiyor'daki okul ve kırtasiye ürünleri içinde en çok çekçekli okul çantası aranırken, arama sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artış yaşandı. Çekçekli okul çantası modellerinin yanı sıra tohumlu kalem, şeffaf kalemlik ve spiralli defter de en çok aranan ürünlerden oldu ve bu yılın trendleri arasına girdi. Geçen yılın aynı dönemine göre tohumlu kalem ve şeffaf kalemlik aramalarında yüzde 80, spiralli defter aramalarında yüzde 70 artış görüldü.

Okul çantasına ayrılan ortalama bütçe 90-100 TL arasında
GittiGidiyor, bu yıl velilerin okul alışverişinde hangi ürüne ortalama ne kadar harcama yaptığının bilgisini de paylaştı. Buna göre; okul çantalarına ayrılan bütçe 90 ila 100 TL arasında değişirken, 12'li kurşun kalemlere ortalama 20 TL, kalem kutuları ve spiralli defterlere ise 15 ila 20 TL arasında harcama yapılıyor.

Platformda velilere kolaylık sağlamak amacıyla 1'inci sınıftan 5'inci sınıfa kadar farklı ihtiyaçlara yönelik ekonomik okul setleri de sunuluyor. 20 parçalık setlerden 100 parçalık setlere kadar seçeneklerin bulunduğu paketler, 60 TL'den 200 TL'ye kadar değişen fiyat seçenekleriyle kullanıcılarla buluşuyor.

“Çekçekli okul çantalarının tercih edilme oranı artıyor”
Okul alışverişi döneminde velilerin alışveriş tercihlerini değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, “Uzmanların belirttiğine göre, okul çantasında taşınan ağırlığın, öğrencinin kilosunun en fazla yüzde 10'u kadar olması gerekiyor. Ancak zaman zaman çocuklar daha ağır çantalar taşımak durumunda kalabiliyor. Bu yıl GittiGidiyor'da yapılan aramalarda ve alışverişlerde, çocuklarının çantalarını daha kolay taşıyabilmesi için ebeveynlerin çekçekli çanta modellerini tercih etme oranının arttığını görüyoruz. Çevre bilincinin gelişmesi de alışverişe yansıyor. Geri dönüşümlü veya organik malzemelerden yapılan ve içinde çeşitli tohumlar bulunan kalemlere olan talep de yükseliyor” diye konuştu.

Seçili okul ürünlerinde yüzde 30'a varan indirim fırsatı
GittiGidiyor, kırtasiyeden tekstile, kitaptan elektroniğe kadar yüzlerce seçili ürünü eylül ayının sonuna kadar yüzde 30'a varan indirim fırsatıyla kullanıcılarına sunuyor. İlgili kampanyaya linkten ulaşılabiliyor: https://www.gittigidiyor.com/kampanya/2018-bts

*Google Analytics

GittiGidiyor hakkında