Haberler / NetApp Basın Bültenleri
01.11.2016

NetApp, hibrit bulutta verilerin kontrolünü arttıran, taşınmasını basitleştiren çözümlerini tanıttı

NetApp'ın genişletilen Data Fabric çözümleri ve servisleri, veriler için erişimi hızlandırıyor, görünürlüğü arttırıyor, koruma ve güvenliği güçlendiriyor.

NetApp (NASDAQ: NTAP) bugün yaptığı açıklamada hibrit bulut genelinde veriler üzerinde kontrolü arttıran ve verilerin güvenli bir şekilde taşınmasını güçlendiren yeni Data Fabric çözüm ve servislerini duyurdu. Şirket aynı zamanda müşterilerine hibrit bulut içerisinde verilerinden değer yaratmalarına yardımcı olacak NetApp® AltaVault™, StorageGRID® Webscale ve SnapCenter® teknolojilerinin yeni versiyonlarını da tanıttı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan IDC'nin Veri Merkezi ve Buluttan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rick Villars, “Kurumlar bulut dönüşüm vizyonlarını, kendilerini daha ölçeklenebilir, erişebilir ve çevik yapan mevcut uygulamalarını ve BT ortamlarını dahil edecek şekilde genişletiyor. NetApp'ın yeni Data Fabric çözümleri gibi veri yönetimi servisleri, şirketlerin veri merkezleri içerisindeki ve çeşitliliği artan bulut ortamları genelindeki verilerin etkili kontrolünü ve taşınmasını mümkün kılacak.” dedi.

TechnologyOne Bulut Grup Direktörü Iain Rouse ise “Bu beklediğimiz bulut portföyü. Hayatımız daha basit olamazdı. Üç gün süren bir kesintiye neden olan sel ardından oturup düşündük ve ‘bir daha bunun yaşanmasına izin vermeyeceğiz' diyerek NetApp ve AWS ile çalışmaya başladık. Kendileri bizim yerimize çok kompleks mühendislik işlerini hallettiler. Hepsinden ötesi tüm bunları aylık bir ücret ödeyerek elde ettik.” şeklinde konuştu.

Yeni Data Fabric Çözümleri ve Servisleri
Müşteriler BT altyapılarını dijital çağa uyumlu şekilde dönüştürürken verilerini ve işlem kaynaklarını her yerden güçlendirme esnekliği talep ediyor. NetApp'ın yeni Data Fabric çözümleri ve servisleri, müşterilerin kurumiçi ve herkese açık bulut kaynakları genelindeki verilerini kontrol etmesine, yönetmesine ve kendi ihtiyaçlarına en uygun mimariye sahip BT ortamlarına taşımalarına imkan veriyor.

NetApp'ın açıklamasında öne çıkan yenilikler şunlar:
  • Cloud Sync Servisi —Talebe göre “hizmet olarak yazılım” şeklinde sunulan bu hizmet, kullanıcılara verilerini eş zamanlı bir şekilde kurumiçi depolama ve bulut içerisindeki AWS Simple Storage Service (S3) arasında taşıma ve senkronize etme imkanı sunuyor. Kullanıcılar böylece AWS analiz araçlarını kurumiçi veriler ile sorunsuz bir şekilde güçlendirerek verilerinin daha geniş görünürlüğünü sağlıyor. Sadece ihtiyaç duydukları bulut kaynakları için ödeme yaptıklarından düşük toplam sahip olma maliyeti elde ediyorlar. Cloud Sync şu an AWS Mağazası'nda satışta.
    Hizmet olarak NetApp Özel Depolama (NPS)—NetApp, “Bulut için NPS” çözümünü aralarında Arrow, Faction, ASE, DARZ ve ThinkOn gibi ekosistemin önemli oyuncuları aracılığı ile daha geniş kitlelere “hizmet şeklinde” sunuyor. Equinix gibi ortaklar ile ortak yerleşim şeklinde güçlendirilen opex-temeline dayanan bu yeni tüketim modeli, müşterilerin bulut kapasitelerini, performansını ve maliyetlerini ölçeklendirmesini sağlıyor. NetApp'ın patent başvurusu yapılmış mimarisi sayesinde müşteriler, eş zamanlı olarak herkese açık birden çok bulut sistemine güvenli bir şekilde bağlanabiliyor.
    Microsoft Office 365 için Bulut Kontrolü—Bu SaaS hizmeti; SharePoint Online, OneDrive for Business ve Exchange Online'ın da dahil olduğu Microsoft Office 365 içerisinde depolanan kritik öneme sahip verilerin kontrolünü basitleştiriyor. Hizmet aynı zamanda kurumiçi depolamanın yanı sıra AWS S3 ve Azure gibi bulut hizmetlerinde de veri saklama desteği de veriliyor.
    Bulut Yedekleme Çözümü—Bulutta Acil Kurtarma için var olan Data Fabric çözümüne ek olarak getirilen bu çözüm sayesinde NetApp SnapMirror® teknolojisi kullanılarak NetApp ONTAP® müşterileri için basitleştirilmiş uçtan uça bulut yedekleme sunuluyor. AltaVault ve SnapCenter ile yapılan entegrasyon sayesinde müşteriler artık hibrit bulut yedekleme hedeflerini kolaylıkla belirleyebiliyor, hızlı arama yapabiliyor, kurumiçi ve herkese açık bulut havuzlarından dosyalarını kurtarabiliyor.

Equinix'ten Kurumsal Dikey Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tony Bishop açıklamasında, “BT içerisinde ölçeklenebilirliğin sunduğu esneklik ve ekonominin genişlemesi ve dağıtık verilerden gelen bilgilerin daha kritik hale gelmesi, hibrit bulutu hiç olmadığı kadar güçlü hale getirdi. Kurumların verilerinin görünürlüğünü ve kurumsal uygulamalarının performansını arttırmak için başarılı hibrit bulut mimarilerini uygulamalarına yardımcı olmak için NetApp ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

NetApp açıklamasında aynı zamanda yeni sürümlerini de duyurdu:
  • AltaVault—Bu, bulut ile entegre depolama çözümü kurtarmayı hızlandırarak ve riskleri azaltarak müşterilerin verilerini, geleneksel kurumiçi çözümlere kıyasla %90'a varan daha düşük maliyetlerle, güvenli bir şekilde kurumiçi ve herkese açık bulut sistemlerine yedeklemesini mümkün hale getiriyor. Yeni versiyonda müşterilerin ONTAP'ı kullanarak AltaVault'a yedekleme yapmalarını kolaylaştıran SnapMirror entegrasyonu da bulunuyor.
    StorageGRID Webscale—NetApp'ın web uygulamaları için nesne tabanlı depolama çözümü, hibrit bulutların tek bir ad alanında devasa veri setlerini depolamaları ve yönetmeleri için tasarlandı. Yeni versiyon NetApp tarafından entegre edilen ve dağıtılan tam bir çözüm seti sunuyor. Çözüm aynı zamanda S3 versiyonlaması için sunduğu destek ve gelişmiş kullanıcı arayüzü ile veri korumasını güçlendiriyor. Bunun içerisinde, milyarlarca nesne ile ilgili veri depolama politikalarındaki değişikliklerin etkisinin simüle edilmesi de bulunuyor.
    SnapCenter—Son sürüm; veri korumasını ve klon yönetimini, üçüncü parti uygulamalar ve veritabanları için özel eklenti geliştirme özelliği de dahil, yeni uygulama eklentileri ile merkezileştiriyor. Bu sürümde kullanılan yenilikçi görsel arayüz, kurumların tüm uygulama ortamlarında daha fazla veriyi korumasını sağlayan, bulut ile entegre yedekleme için önceden tanımlanmış koruma ilişkilerine ve yedekleme politikalarına sahip.
    NetApp Uzmanlarından Service-Seviyesinde Kurulum Hizmetleri—Bu hizmet paketi kurumların kendi kullanıcılarına bir bulut sağlayıcı gibi depolama hizmetleri sunması imkanını veriyor. Aynı zamanda performansı arttırırken depolama operasyonlarının karmaşıklığını ve maliyetini düşüren süreç ve prosedürler sunuyor.

NetApp'ın Bulut İşleri Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Brotherton şunları söylüyor: “NetApp'ın Data Fabric çözümlerini ve servislerini kullanan bir hibrit bulut inşa etmek, müşterilerin verilerini verimli bir şekilde kontrol etmelerini ve güvenliğini sağlamalarını mümkün kılarken bir yandan da en fazla ticari faydayı elde edecekleri şekilde ticarileştirmelerini sağlıyor. Müşterilerin hibrit bulut kurulumlarını, kurumiçi ve kendi ihtiyaçlarına en uygun talebe göre bulut yetenekleri ile dönüştürmelerini ve bu yönde planlar yapmalarını, ekosistemdeki en iyi ortaklar ile mümkün hale getiriyor.”

Ek Kaynaklar
  • NetApp ile hibrit bulut inşa etme konusunda daha fazlasını öğrenmek için tıklayın.
    NetApp Data Fabric çözümleri ve servisleri hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.
    Kurulumlarınıza ve dönüşümünüze yardımcı olacak servisler bulun.

İlgili kişi:
Eray Çoşan Akkuş
Bordo PR
erayc@bordopr.com

NetApp hakkında
NetApp, olağanüstü düşük maliyet sağlayan ve performans atılımları gerçekleştirmeyi hızlandıran yenilikçi depolama ve veri yönetimi çözümleri üretmektedir. Temel değerlerimizi hayata geçirme ve tüm dünyada her zaman çalışılabilecek mükemmel kuruluş olarak tanınmaya verdiğimiz önem, uzun vadeli büyümemiz, başarımız ve aynı zamanda birlikte yol aldığımız iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin başarısı için esastır. Tüm dünyada şirketlerin daha ileriye, daha hızlı ulaşmasına olan çabalarımızı www.netapp.com  adresinde keşfedin.

NetApp
NetApp, olağanüstü düşük maliyet sağlayan ve performans atılımları gerçekleştirmeyi hızlandıran yenilikçi depolama ve veri yönetimi çözümleri üretmektedir. Temel değerlerimizi hayata geçirme ve tüm dünyada her zaman çalışılabilecek mükemmel kuruluş olarak tanınmaya verdiğimiz önem, uzun vadeli büyümemiz, başarımız ve aynı zamanda birlikte yol aldığımız iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin başarısı için esastır. Tüm dünyada şirketlerin daha ileriye, daha hızlı ulaşmasına olan çabalarımızı www.netapp.com adresinde keşfedin.