27.08.2018

Multi Türkiye'nin yeni yönetim kurulu açıklandı, şirketin yeni CEO'su
Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu oldu

Her yıl 160 milyon ziyaretçiye kapılarını açan Türkiye'nin en büyük perakende platformu Multi Türkiye'nin yeni CEO'su sektörde 19 yılı aşkın deneyimi bulunan Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu oldu.

Multi Corporation, Multi Türkiye'nin yeni yönetim kurulunu açıkladı. Multi Türkiye CEO'su olarak atandığı duyurulan Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, 2014 yılından bu yana Multi Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Patrick van Dooyeweert'ten görevi 1 Eylül 2018 itibariyle devralacak. Patrick van Dooyewert, bundan böyle tamamen Multi Corporation'daki CDO/CIO görevine odaklanacak. Şirkette Multi Türkiye Kıdemli Varlık Yönetimi Direktörü olarak görev yapan Antoine Mocachen ise COO olarak atandı. Şirketin Finans Direktörü Michiel Wolters Multi İrlanda'nın Finans Direktörü olarak atanırken, Multi Türkiye'nin yeni CFO'su Lucien Smits oldu.

Sektörde 19 yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra kiralama, varlık ve alışveriş merkezi yönetimi, satın alma ve iş geliştirme konularında kapsamlı bir birikime sahip olan Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, daha önce Bilkent Holding bünyesinde birçok alışveriş merkezi projesinin arazi ve iş geliştirmesi üzerine çalışmıştı. 2006'da ECE Türkiye bünyesine katılan Hacaoğlu, burada üstlendiği çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuş, 2017 yılında şirketin CEO'su olmuştu. Multi Türkiye'nin yeni CFO'su Lucien Smits ticari gayrimenkul sektöründe özellikle kurumsal finans, yönetsel finans, muhasebe ve varlık yönetimi alanlarında engin tecrübeye sahip. Multi Türkiye'nin yeni COO'su Antoine Mocachen ise gayrimenkul geliştirme, varlık yönetimi ve mülk yönetimi alanlarında 20 yılı aşkın tecrübeye sahip. Antoine Mocachen Orta ve Doğu Avrupa ve Türkiye alışveriş merkezi sektöründe aralarında Simon Property Group'un da bulunduğu önemli şirketlerde çalıştı. Lucien Smits ve Antoine Mocachen Multi bünyesine 2017'de katılmışlardı.

Multi Corporation CEO'su Josip Kardun, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu'nun Türkiye ekibimize katılmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Türk alışveriş merkezi sektörünün çeşitli alanlarında elde ettiği ve yıllara dayanan deneyiminin yanı sıra Türkiye pazarına dair bilgi birikimiyle de Multi için kilit öneme sahip bir ülke olan Türkiye'deki yönetim ekibimizi güçlendirmek için en doğru kişi olduğunu düşünüyoruz. Birlikte hem kiracılarımıza hem de alışveriş merkezlerimizi ziyaret eden milyonlarca ziyaretçimize daha fazla değer sunmak için çalışacağız. Bu vesileyle geçtiğimiz dört yılda gösterdiği gayretlerden ve sunduğu katkılardan ötürü Patrick van Dooyeweert'e de teşekkür ediyorum.”

Multi Hakkında
Multi, Avrupa ve Türkiye'nin en önde gelen gayrimenkul yatırım, yönetim ve geliştirme şirketidir. Avrupa'nın tamamını kapsayan bir perakende platformu olan Multi, sürdürülebilir kira geliri yaratmaya, yönetmeye ve geliştirmeye odaklanmıştır. Multi projeleri faaliyet gösterdikleri bölgelerde, ekonomik büyümeye katkıda bulunmakta ve sosyal yaşam alanları yaratmaktadır. Kurulduğu 1982 yılından beri geliştirdiği 190'dan fazla proje ve hali hazırda yönetmekte olduğu 130 Alışveriş Merkezi ile Multi, Türkiye dahil olmak üzere Avrupa'nın 14 ülkesinde faaliyet göstermektedir. Türkiye'de 14 alışveriş merkezinin operasyonunu yürüten Multi Turkey, Türkiye'nin en büyük perakende platformudur. 865.778 metrekare perakende alanında, 2.100'ü aşkın kiracısıyla birlikte faaliyetlerini sürdürmektedir. Her yıl 160 milyon ziyaretçiye kapılarını açan Multi Turkey'nin en önemli alışveriş merkezleri arasında İstanbul'da Forum İstanbul ve Marmara Forum, Ankara'da ise Gordion ve Forum Ankara Outlet yer almaktadır.