Haberler / Morhipo.com Basın Bültenleri
22.12.2017

Moda tutkunları en uzun gecede uyumadı, alışveriş yaptı

E-ticaret sektöründe alışveriş çılgınlığının yaşandığı yılın son indirim festivali 21 Aralık tarihinde binlerce kişi gece boyunca “online” kaldı. Morhipo.com'un Genel Müdürü Şule Kuban, en uzun geceye dair müşteri trafiği rakamlarını açıkladı.

Dünya çapında milyonlarca alışveriş tutkunun, tüm yıl boyunca gözüne kestirdiği giyim, elektronik ya da akla gelen herhangi bir şeyi satın almak için beklediği Black Friday indirimlerinden sonra yılın son kampanyası “En Uzun Gece” indirimleriyle 21 Aralık'ta gerçekleşti. Perakende sektörü artık alışılmışın dışında kampanya günlerini de değerlendirirken, e-ticaret dünyası da “ekinoks” tarihlerinde yeni rekorlara imza atıyor. 21 Haziran'da En Uzun Gün'ü kutlayan Morhipo.com, şimdi de En Uzun Gece kampanyaları ve özel indirimlerle müşterilerine en uzun alışveriş gecesini yaşattı.

En uzun gecenin cirosu %60 artış gösterdi
Morhipo.com'un Genel Müdürü Şule Kuban'ın açıkladığı rakamlara göre; 21 Aralık gününde sipariş sayısı bir önceki haftayla kıyaslandığında %45 artış gösterdi. Toplam ciroda ise %60'lık bir yükselme yaşandı.
21 Aralık'ta Morhipo mobil uygulamasının kullanıcıları %30 oranında daha fazla giriş yaparken, desktop üzerinden siteye giriş sayısı %15 yükseldi. Siteyi ziyaret sürelerinde de artış gözlemlendi. En aktif olunan saatler 22:00-00:30 arasında gerçekleşti.
En uzun gecede kadınların daha fazla alışveriş yaptığını belirten Kuban “Bu güne özel hazırladığımız “hepsi 21 TL” kampanyamızda yer alan giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünleri ilk bir saat içerisinde tükendi. Elde ettiğimiz veriler alışveriş yapanların %59'unu kadınların oluşturduğunu gösteriyor, alışveriş yapanların yaş ortalaması ise 33. 21 Aralık özel indirimlerimize en çok rağbet gösteren şehir ise %30 oranla İstanbul, onu %11 ile Ankara ve %6 ile İzmir takip etti” dedi.

Esra Şavkın / 0212 219 29 71 / esras@marjinal.com.tr

Morhipo.com hakkında
Türkiye'de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor, “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” anlayışıyla hareket eden Morhipo.com 3D Secure gibi güvenlik sistemlerinin yanı sıra internet üzerindeki işlemleri şifreleyerek tüketicilerin gizliliğini maksimum seviyeye çıkaran Full SSL teknolojisi ile üyelerine güvenli alışveriş keyfi yaşatıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda yüz binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90'a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. www.morhipo.com

Morhipo.com
Türkiye’de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, çok yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. ‘Koşulsuz Müşteri Mutluluğu’ anlayışıyla üyelerine güvenli bir alışveriş keyfi yaşatan morhipo.com, müşterilerinin talebi halinde bir ay süreyle koşulsuz iade kabul ediyor ve kargo ücretini üstleniyor.