15.10.2018

Marmara Forum “2,5 tonluk Türk Kahvesi”yle dünya rekoruna koşuyor

Türkiye'nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinden biri olan Marmara Forum, tüm dünyanın tanıdığı Türk Kahvesi kültürünü dünya rekoruyla taçlandıracak. 17 Kasım 2018 günü gerçekleştirilecek 2,5 tonluk Türk Kahvesi rekor denemesiyle, şu anda Bosna Hersek'te olan dünya rekoru, Marmara Forum tarafından ana vatanına getirilmiş olacak.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi, 1-20 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği “International Coffee Weeks” etkinliği kapsamında yarışmalardan tadımlara, workshop'lardan özel dekorlara kahveye dair pek çok etkinlik gerçekleştirecek. Etkinliklerin yanı sıra Guinness Dünya Rekorları organizasyonunun takip edeceği bir dünya rekoruna da aday olan Marmara Forum'da tam 2,5 tonluk dev bir cezvede Türk Kahvesi pişirilecek.

17 Kasım 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek rekor denemesi için özel bir cezve hazırlandı. Marmara Forum'a kurulacak dev Türk Kahvesi cezvesinde 2,5 ton ağırlığında kahve pişirilerek gerçekleştirilecek denemenin başarıya ulaşması durumunda, şu anda Bosna Hersek'te olan dünya rekoru ait olduğu topraklara, Türkiye'ye kazandırılacak.

Kültürümüzün ve değerlerimizin en leziz temsilcisi olan Türk Kahvesi'ne dair bir dünya rekoruna şahit olmak isteyen herkes, International Coffee Weeks'e davetli!

Dünya rekoru denemesi hakkında:
  • 17 Kasım 2018 Cumartesi günü, Guinness tarafından görevlendirilen hakem heyeti Marmara Forum'da olacak.
  • Kahve pişirme işlemi başlamadan önce dev cezvenin tüm ölçümleri video ve fotoğraflarla kayıt altına alınacak.
  • Ölçümler bittikten sonra kahve pişirme işlemi başlayacak.
  • Kahve pişirildikten sonra son ölçüm gerçekleştirilecek ve pişirilen kahve, katılımcılara dağıtılacak.
  • Dev kahve cezvesinde 90 kilo kahve ve 20 kilo şeker kullanılacak, toplam 2,5 ton Türk Kahvesi pişirilecek.
  • Toplam 25.000 bardak Türk Kahvesi dağıtılacak.
  • 1 metre 86 cm yüksekliğindeki Dev Türk Kahvesi cezvesi, geleneksel pişirme usulüne uygun bir hazırlık süreci gerçekleştirilebilmesi için özel olarak tasarlandı.
  • Rekor denemesi, hijyen koşullarına dikkat edilerek gerçekleştirilecek ve hakem heyeti eşliğinde tescillenecek.