18.11.2018

Marmara Forum “2,5 tonluk Türk Kahvesi”yle dünya rekoru denemesinde başarılı oldu!

Türkiye'nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinden biri olan Marmara Forum, 17 Kasım 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilen 2,5 tonluk Türk Kahvesi rekor denemesinde başarılı oldu. Türkiye'den önce Bosna Hersek'e ait olan dünya rekoru, Guinness Dünya Rekorları organizasyonunun da onayının ardından, Marmara Forum tarafından Türk Kahvesi'nin ana vatanına getirilmiş olacak.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi, 1-20 Kasım tarihleri arasında düzenlediği “International Coffee Weeks” etkinliği kapsamında yarışmalardan tadımlara, workshop'lardan özel dekorlara, kahveye dair gerçekleştirdiği pek çok etkinliğin yanı sıra Guinness Dünya Rekorları organizasyonunun takip ettiği bir rekor denemesine imza attı. Marmara Forum'da 17 Kasım 2018 Cumartesi günü tam 2,5 tonluk dev bir cezvede pişirilen Türk Kahvesi ile gerçekleştirilen rekor denemesi başarıya ulaştı. Guinness'in de onayının ardından dünya rekoru tescillenmiş ve resmen Türkiye'ye geçmiş olacak.

Hazırlanan özel bir cezvede saatler süren pişirme aşamasının ardından bugüne dek Bosna Hersek'te olan dünya rekoru resmi değerlendirmenin ardından ait olduğu topraklara, Türkiye'ye kazandırılmış olacak. Marmara Forum'un etkinlik kapsamında Türkiye'nin değeri Türk Kahvesi'nin dünya rekorunu ülkemize taşıma gişiriminin yanı sıra sanal dünyada da dalga dalga yayılacak bir kampanya başlattı.

“Dünyanın en büyük hatırı için #CEZVEmoji” kampanyasını hayata geçiren Marmara Forum, dillere destan Türk Kahvesine özel bir emoji yapılması için, tüm kahve tutkunlarını bu kampanyayı desteklemeye davet ediyor.

Dünya rekoru hakkında:
  • 17 Kasım 2018 Cumartesi günü, Guinness tarafından görevlendirilen hakem heyeti Marmara Forum'da hazır bulundu.
  • Kahve pişirme işlemi başlamadan önce dev cezvenin tüm ölçümleri video ve fotoğraflarla kayıt altına alındı.
  • Ölçümler bittikten sonra kahve pişirme işlemi başladı.
  • Kahve pişirildikten sonra son ölçüm gerçekleştirildi ve pişirilen kahve, katılımcılara dağıtıldı.
  • Dev kahve cezvesinde 90 kilo kahve ve 20 kilo şeker kullanıldı, toplam 2,5 ton Türk Kahvesi pişirildi.
  • Toplam 25.000 bardak Türk Kahvesi dağıtıldı.
  • 1 metre 86 cm yüksekliğindeki Dev Türk Kahvesi cezvesi, geleneksel pişirme usulüne uygun bir hazırlık süreci gerçekleştirilebilmesi için özel olarak tasarlandı.
  • Rekor denemesi, hijyen koşullarına dikkat edilerek gerçekleştirildi.

*Detaylı görüntülere linkten ulaşabilirsiniz: https://we.tl/t-2MFlEZUjRu