Haberler / Marks&Spencer Basın Bültenleri
06.05.2017

Marks & Spencer'ın Yeni Kampanyası:
“Hayatın her anı yaşamaya değer, iyi yaşa, tadını çıkar!”

İngiliz perakende devi Marks & Spencer yeni kampanyasını duyurdu. İlham veren, kaliteye odaklanan marka, “Life. Spend It Well” isimli global kampanyasında dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sevenlerine; hayatın her anı yaşamaya değer, iyi yaşa mesajını gönderiyor.

Marks & Spencer, Hayatın her anı yaşamaya değer, iyi yaşa / Life. Spend It Well kampanyasını duyurdu. Bir slogandan çok daha fazlası olarak nitelendirilen kampanya, ilham veren bir yaşam biçimini tarif ediyor. Bu reklam kampanyasında Marks & Spencer; herkesi hayatlarındaki anları ve deneyimleri özel kılmaya ve sevdikleriyle beraber diledikleri gibi yaşamaya teşvik ediyor.

7'den 70'e tüm kadınlara hitap eden yeni ve cesur kampanyasıyla Marks & Spencer izleyicileri her aşamada güç katan bir yolculuğa çıkarıyor. Her kadına ve her kuşağa hayatın kısa olduğunu hatırlatıyor ve bu yüzden hayatını iyi yaşa diyerek sesleniyor. Çeşitli yaş gruplarından kadınların yer aldığı reklam filminde oyuncular her gün yaptıkları tercihleri, bu tercihlerin onlara kattığı gücü ve hayatlarını kutluyorlar. Deneyimlerden, hislere uzanan geniş yelpazedeki reklam filmi, izleyicilere “pişmanlık duyma, kendini başkalarıyla kıyaslama” gibi mesajlar veriyor.

Barcelona sokaklarında çekilen yeni reklam kampanyası, Londra merkezli kreatif ajans Grey'in, yeni ismiyle Valenstein & Fatt olarak ilk reklam kampanyası olma özelliğini de taşıyor. Marks & Spencer'ın reklam filminin yönetmeni François Rousselet olurken prodüksiyonu ise Riff Raff Film şirketine ait. Reklam filminin müziği için de David Bowie'nin klasikleşmiş Rebel Rebel'in şarkısının yeni bir versiyonu tercih edildi.

Marks & Spencer yeni kampanyası ile hayatın kendisini kutluyor
Yeni kampanyayı değerlendiren Marks & Spencer Müşteri, Pazarlama ve M&S.com İcra Direktörü Patrick Bousquet-Chavanne şöyle diyor: “Hayatın her anı yaşamaya değer, iyi yaşa / Life. Spend It Well kampanyası Marks and Spencer'ın bugüne kadar Türkiye'deki marka konumlandırılmasından her anlamda ayrışıyor. Markanın tamamen tüketiciyi dinleyerek şekillendirdiği ve yenilikçi vizyonunu ortaya koyduğu bu kampanya, mottosuyla mevcut tüketicisine, tüketici adaylarına ve onların hayat biçimlerine konuşuyor.”

Patrick Bousquet-Chavanne devam ediyor: “Bu kampanyanın enerjisi ve ruhu çok önemli çünkü sıradan olanla yetinmemeyi, en iyisini istemeyi öneriyor. Bu anlamda bakıldığında günümüz modern kadınının hayatında giyim çok büyük anlam taşıyor. Biz de modern kadının ruhuna uyan ve gururunu okşayan bu felsefenin tüm müşteri deneyimine uygulanmasını sağlayarak, onların hayatlarını iyi yaşamalarına yardımcı olmakta kararlıyız."

Marks & Spencer'ın yeni kampanyasının temelinde ise bir tüketici araştırması yer alıyor. Bireylere kendileri için neyin önemli olduğunun sorulmasının ardından “kaliteli deneyimler, insanlar ve yaşamı özel kılan anlar” yanıtlarının öne çıkmasıyla bu kampanya tasarlanıyor.

Tüketicilerden gelen iç görüleri baz alan, Hayatın her anı yaşamaya değer, iyi yaşa / Life. Spend It Well kampanyası aslında; size kendinizi harika hissettirmeyen her şeye son vermeyi, hayatı iyi yaşamayı, iyi hissetmeyi, hayatın tadını çıkarmayı, istediğinizde en güzel elbisenizi giyip, sizi rahatsız eden her şeyi geride bırakmayı anlatıyor.

04 Mayıs 2017'den itibaren Marks & Spencer'ın Hayatın her anı yaşamaya değer, iyi yaşa / Life. Spend It Well kampanyası, Türkiye'de sosyal medya, basın, açık hava ve mağaza içinde yer almaya başlıyor.

10 Mayıs tarihinden itibaren TV reklamları başlayacak olan reklam filminin seslendirmesini ise ünlü seslendirme sanatçısı ve tiyatrocu Sevinç Erbulak gerçekleştirdi.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

www.marksandspencer.com.tr

Marks & Spencer Hakkında
Tüm dünyada tanınan İngiliz perakende devi Marks & Spencer, modern stil ve kaliteyi, kadın & erkek, çocuk, iç giyim koleksiyonları açılımında ve bunların yanı sıra ev koleksiyonu seçenekleriyle gıda ürünlerini, müşterilerinin beğenisine sunuyor. 45 farklı ülkede 1.000'i aşkın mağazalar zinciriyle kuruluşu bir yüzyılı aşkın süre öncesine dayanan Marks & Spencer, İngiltere'nin öncü perakendecileri arasında bulunuyor. Türkiye'de ise 1995 yılından bu yana faaliyet gösteren marka, bugün 43 mağazası ile Türkiye'nin önemli giyim perakende zincirleri arasında yer alıyor. Stil, Kalite, Servis, Yenilikçi Yaklaşım ve Güven ilkeleri ile hareket eden ve yaptığı her işte müşterilerini ön planda tutan marka, tüm dünyada daimî yenilikçi ürünleri, yüksek kalite standartları ve bu amaçta oluşturduğu ilkeleri ile ürünlerini satışa sunuyor.

Marks&Spencer