Haberler / Morhipo.com Basın Bültenleri
17.01.2018

Leopar Desenli Kıyafette Çekimseriz

Morhipo.com, 2017 yılı boyunca yapılan tüm alışverişleri inceleyerek müşterilerinin en çok iade ettiği ürünleri tespit etti. Morhipo.com'un verilerine göre müşteriler en çok leopar desenli ürünleri iade ediyor. İkinci sırada jean ürünleri gelirken, üçüncü sırada ise abiye/tasarım elbiseler yer alıyor.

Kadın, erkek ve çocuk giyimden aksesuara, ev dekorasyon ürünlerinden kozmetiğe moda ve lifestyle için gerekli tüm ürünleri bir araya getiren Morhipo.com 2017'de yüzbinlerce ürünü müşterileriyle buluşturdu. Verilen aylık ortalama 500.000'e yakın Morhipo siparişinden iadeleri analiz eden Morhipo.com ekibi, en çok leopar desenli kıyafetler, jean pantolonlar ve abiye/tasarım elbiselerin iade edildiğini tespit etti.

Kadınlar renk/desen konusunda tereddütlü, erkekler beden sıkıntısı için iade ediyor
Morhipo.com'un verilerine göre iadeler en çok kadınlar tarafından yapılıyor. Tüm siparişler içinde kadınların alışveriş oranı %55 iken erkeklerde bu oran %45 seviyesinde. Ancak iadelerin %64'ü kadınlar tarafından yapılıyor. Morhipo.com çağrı merkezi yetkilileri müşterilerine iade sebeplerini sorduğunda, kadınların en sık belirttiği nedenin “kıyafetin rengi ya da deseninin üzerine yakışmaması” olduğu tespit ediliyor. Toplam iadelerin %36'sını yapan erkeklerinse çoğunlukla “bedenlerini tam bilmedikleri için iki bedeni birlikte satın alarak uymayan parçayı iade etmeyi” tercih ettikleri görülüyor.

E-ticarette de mağaza deneyimi yaşamayı seviyoruz: Tek ürün için çoklu sipariş
İade sebepleri sorulmak için görüşülen müşterilerin çoğu mağaza deneyimini sanala taşıdıklarını belirtiyor. Alacakları kıyafet ya da aksesuarın üzerlerinde nasıl duracağı konusunda kararsızlık yaşıyorlarsa aynı ürünün iki farklı rengini, desenini ya da bedenini sipariş ediyor ve içlerinden birini satın alıp diğerini iade ediyorlar. Böylece evlerinin konforunda ürünleri deneyip diledikleri ürünü satın alarak alışveriş yapıyorlar.

En çok iade Anadolu'dan, iadesever iller; Uşak, Muş ve Edirne
Satın alma ve iade adetlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekse de 2017'de en çok iade oranına sahip iller sırasıyla Uşak (%35), Muş (%27) ve Edirne (%27) oldu.

“Müşterilerimize seçme özgürlüğü sunuyoruz”
Koşulsuz müşteri mutluluğu için çalışan Morhipo.com, iade sürecini de müşteri mutluluğunun önemli bir parçası olarak görüyor. Bu sürecin sorunsuz, ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Morhipo.com, müşterilerinin seçme özgürlüğünü kolaylaştırmak üzerine çalışıyor.

Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban, “ALL-LINE” adını verdiğimiz “çok kanallı perakendecilik stratejisi” sayesinde online alışverişin avantajlarını offline gücümüzle birleştiriyoruz. Müşteri mutluluğu uygulamalarımız kapsamında 2016 yılında TIKLA-GEL hizmetini devreye aldık. TIKLA-GEL sayesinde müşterilerimizin satın aldığı ürünleri Boyner ve YKM mağazalarından teslim almalarını sağladık. Bu sayede müşterilerimiz siparişlerini mağazaya teslim vererek, dilerlerse değişim ya da iade seçeneğini anında mağazada kullanabiliyorlar. TIKLA-GEL, 2017'de toplam siparişlerin %10'unda tercih edilmesinin yanı sıra sunduğu kolaylık sayesinde e-ticarete 50,000 yeni müşteri kazandırdı” dedi.

“En sık görülen iade sebepleri”:

• Ürünün desenini/rengini beğenmedim (En sık iade edilen: Leopar desenli giysiler)
  • Bedeni uymadı (En sık iade edilen: Jean ürünler)
  • Üzerimde istediğim gibi durmadı (En sık iade edilen: Abiye/Tasarım ürünler)
  • Hediye almıştım, değiştirmek istiyorum (En ilginç yanıt: Sevgilimden ayrıldım, hediyeyi değiştireceğim)

Esra Şavkın
0212 219 29 71 esras@marjinal.com.tr

Morhipo.com hakkında
Türkiye'de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor, “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” anlayışıyla hareket eden Morhipo.com 3D Secure gibi güvenlik sistemlerinin yanı sıra internet üzerindeki işlemleri şifreleyerek tüketicilerin gizliliğini maksimum seviyeye çıkaran Full SSL teknolojisi ile üyelerine güvenli alışveriş keyfi yaşatıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda yüz binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90'a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. www.morhipo.com

Morhipo.com
Türkiye’de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, çok yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. ‘Koşulsuz Müşteri Mutluluğu’ anlayışıyla üyelerine güvenli bir alışveriş keyfi yaşatan morhipo.com, müşterilerinin talebi halinde bir ay süreyle koşulsuz iade kabul ediyor ve kargo ücretini üstleniyor.