Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
09.02.2018

Küresel Orijinal Ürün Üreticileri 2019'da Mobil Cihazların Piyasaya Sürülmesi için Qualcomm Snapdragon X50 5G NR Modem Ailesini Seçti

Qualcomm ve Mobil Cihaz Orijinal Ürün Üreticileri Yeni Nesil 5G Mobil Deneyimlerini Buluta Düşük Gecikme Hızı, En Yüksek Kapasite ve Fibere Yakın Bağlanırlık ile Sunmaya Odaklanıyor

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ:QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc., bugün Qualcomm SnapdragonTM X50 5G NR modem ailesinin 2019'da başlayacak standart uyumlu 5G NR mobil cihaz ürünlerinin piyasaya sürümü için birçok küresel orijinal ürün üreticileri tarafından seçildiğini açıkladı. Qualcomm Technologies ile birlikte çalışan kurumlar arasında Asus, Fujitsu Limited, Fujitsu Connected Technologies Limited, Nokia telefonlarının merkezi olan HMD Global, HTC, Inseego/Novatel Wireless, LG, NetComm Wireless, NETGEAR, OPPO, Sharp Corporation, Sierra Wireless, Sony Mobile, Telit, vivo, Wingtech, WNC, Xiaomi ve ZTE gibi orijinal ürün üreticileri bulunuyor. Bu orijinal ürün üreticileri, 2019'da başlayacak şekilde 6GHz-altı ve milimetrik dalga (mmWave) yelpaze bantları için 5G mobil cihazlarının ticarileştirilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların temelinde de ticari olarak duyurusu yapılan ilk 5G modem çözümü, Snapdragon X50 5G NR modem ailesi bulunuyor.

Qualcomm Technologies Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Genel Müdürü Alex Katouzian görüşlerini şu şekilde belirtti: “Qualcomm Technologies, 5G NR ağlarının, mobil cihazların ve Snapdragon X50 5G modeminin imkân tanıdığı gelişmiş mobil genişbant 5G NR bağlanırlığına ihtiyaç duyan yeni nesil 5G mobil deneyimlerini tüketicilerine ulaştırmak isteyen müşterilerine yardım etmeye hazır. Dünyanın seçkin orijinal ürün üreticileriyle yaptığımız işlerle kanıtladığımız ve 3G ile 4G LTE'de gösterdiğimiz gibi Qualcomm Technologies 5G NR'yi başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesine yardımcı olarak mobil ekosistemde inovasyonu yönlendirmek için derin uzmanlığımızdan ve teknoloji liderliğimizden faydalanıyor”.

Qualcomm Technologies, ticari 5G NR'nin mobil cihazlara 2019'da ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla oluşturduğu 5G mobil çipset ürünleri ve 5G ekosistem işbirlikleriyle mobil endüstri liderliğini devam ettiriyor. 5G'nin ulaşması, mobilin yeni ve bütün yelpaze bantlarına genişlemesini sağlayarak gelişmiş mobil genişbandına imkân tanıyacak ve neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının ortalama indirme hızının yükselmesini sağlayacak. 5G NR teknolojisi saniyede birden fazla gigabit veri oranına erişim sağlayacak. Buna ek olarak gecikme süresi de günümüz ağlarındakinden daha az olacak ve bunun gibi birçok özellik sunacak. Bu teknolojiler artan bağlanırlık gerekliliklerine yetişmek için çok kritik bir öneme sahipler. Sanal gerçeklik, zenginleştirilmiş gerçeklik ve fibere yakın bulut bağlanırlığının yanı sıra yüksek güvenilirlik ile düşük gecikmeli hizmetler, bağlanırlık gerekliliklerini artıran sebepler olarak karşımıza çıkıyor. Dahası, Always Connected (her zaman internete bağlı)  PC'lerde gözle görülür derecede düşük gecikme hızı etkileşimli oyun, gerçek zamanlı ses çevirisi, metin çevirisi ve işbirlikçi düzenleme gibi gerçek zamanlı etkileşim gerektiren uygulamalar için buluta neredeyse anında bağlantı oluşturulmasını sağlayacak.

5G kullanım durumları, akıllı telefonlar için gelişmiş mobil geniş ağını barındırıyor. Always Connected PC'ler; sanal gerçeklik (VR), zenginleştirilmiş gerçeklik (AR), genişletilmiş gerçeklik (XR) için başa takılan göstergeler (HMD); ve Mobil Genişbant'ların hepsi sabit ve tutarlı bulut bağlanırlığı gerektiriyor. Bu alanların her biri genişletilince:
  • 5G destekli akıllı telefonlar: 5G ile tüketicilerin neredeyse bir daha asla halka açık kablosuz ağlara bağlanması gerekmeyecek. Tüketiciler aynı zamanda daha hızlı tarama, hızlı indirme, yüksek kaliteye sahip görüntülü konuşmalar, UHD ve 360 derece video yayını ve şimdi olandan daha anlık bulut erişiminin keyfini sürecek.
  • Always Connected PC'ler: 5G ağlarının gelişiyle Always Connected PC'ler süper yüksek hızın ve bulut hizmetlerinin bir sonraki seviyesi için düşük gecikme süreli bağlantının yanı sıra yüksek kaliteli video konferanstan, etkileşimli oyundan ve her yerde çalışma esnekliği sayesinde artan üretkenlikten fayda sağlayacak.
  • Başa takılan göstergeler (HMD): 5G destekli mobil geniş ağ, sanal gerçeklik (VR), zenginleştirilmiş gerçeklik (AR) ve genişletilmiş gerçeklik (XR) deneyimlerini daha düşük maliyeti ve ultra düşük gecikme hızına (neredeyse 1 milisaniyeye düşecek) karşın artırılmış kapasitesiyle daha da yükseltecek.
  • Mobil Genişbant: Fiber hızlar ve sınırsız veri için tüketicilerin sınır bilmeyen isteklerine destek olarak yüksek kapasitenin yanı sıra üstün mobil ve ev geniş ağ internet bağlantısı.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.