Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
09.02.2018

Küresel Mobil Operatörleri 2018'de gerçekleşecek Mobil 5G NR Denemeleri için Qualcomm Snapdragon X50 5G Modemini Seçti

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ:QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc., bugün Qualcomm SnapdragonTM X50 5G modeminin birçok küresel kablosuz ağ operatörleriyle alt-6 GHz ve milimetrik dalga (mmWave) yelpaze bantlarında, canlı ve hava üzerinden gerçekleşecek denemelerde kullanmak için seçildiğini açıkladı. AT&T, British Telecom, China Telecom, China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, KDDI, KT Corporation, LG Uplus, NTT DOCOMO, Orange, Singtel, SK Telecom, Sprint, Telstra, TIM, Verizon ve Vodafone Group, 3GPP Sürüm 15 NR standardını temel alan denemeleri gerçekleştirecek. Mobil 5G NR denemelerinde Qualcomm Technologies'in 5G mobil test platformundan ve akıllı telefon referans tasarımlarından faydalanacak. Bunlar aynı zamanda Snapdragon X50 çip setini ve 4G LTE ile birlikte işlerliği ve çalışmayı korurken optimize edilmiş 5G teknolojisini bir akıllı telefonun gücünde ve form faktöründe barındırıyor. Planlanan denemeler, Qualcomm Technologies'in akıllı telefon form faktöründeki mobil 5G NR çözümünün hazır oluşunun ve standartla uyumlu 5G NR ürünleri ve hizmetlerinin önümüzdeki yıllarda ticarileştirilmesinin amaçlandığının altını çiziyor.

Qualcomm Technologies, 5G mobil çipset ürünleri ve 5G ekosistem işbirlikleriyle mobil sektörünün lideri olmaya devam ediyor. Qualcomm bunu gözler önüne sermek için Barselona'da gerçekleşecek bu yılın Mobile World Congress'inde saniyede birden fazla gigabayt indirme hızına erişen Snapdragon x50 5G modem ve 5G teknolojisinin önünü açacağı gelişmiş kullanıcı deneyimleri sergileyecek. Buna ek olarak Qualcomm Technologies, gelişmiş prototip sistemlerinden faydalanan birden çok altyapı sağlayıcılarıyla 5G NR standardını temel alan 5G birlikte işlerliğini gösterecek. Bu istikrarlı gelişim, öncü operatörlerle 2018'de veya 2019'un başlarında ticari 5G ağlarının hizmete sokulmasına ve 2019'da gerçekleşmesi beklenen çok modlu akıllı telefonların piyasaya sürülmesine varacak canlı 5G NR denemeleriyle sonuçlanacak.

Qualcomm Incorporated Başkanı Cristiano Amon, konuyla ilgili “2018 yılı, belirlenen 5G NR tanımlamalarını yerine getirmek için çalışan Qualcomm Technologies ve mobil sektörü için büyük bir yıl olacak. Bu denemeler, mobil endüstrisindeki büyüme ile inovasyonu desteklemek ve 2019'da birçok ticari hizmetlerin başlamasına yardımcı olarak 5G'yi gerçeğe dönüştürmek için küresel operatörlerle nasıl çalıştığımızı gösteriyor. 3G, 4G LTE ve RF ön uç liderliğindeki kanıtlanmış başarılarımızla Qualcomm Technologies, 5G'nin küresel çapta kullanıcıyla buluşması için gerek duyulan çok gigabitli ve çok modlu ürünleri ulaştırmaya hazırdır” dedi.

Yaygın yayın alanı ve gelişmiş ağ kapasitesi için kritik bir öneme sahip olan operatör denemeleri 2018'de başlayacak ve alt-6GHz ve milimetrik dalga bantlarından faydalanacak. Üstelik, Snapdragon X50 5G modeminin mobil 5G NR denemelerinde kullanılmasıyla operatörlerin 5G ticari ağı kullanıcılarına ulaştırmaya, orijinal ürün üreticilerini 5G akıllı telefonlarıyla donatmaya ve geniş yelpazeli kullanım durumlarıyla hizmete sokma senaryolarını geliştirerek denemelere izin vermeye hazır olması bekleniyor.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.