Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
23.12.2017

Küresel mobil devlerinden 5G New Radio (NR) standardı için önemli adım

• AT&T, Ericsson, NTT DOCOMO, Orange, Qualcomm Technologies, SK Telecom, Sprint, Telstra, T-Mobile US, Verizon ve Vodafone; küresel (NSA) 5G NR 3GPP standardına uygun, birden fazla tedarikçinin bir arada çalışabileceği bir bağlantı sistemini duyurdu
  • Ericsson'un henüz satışa sunulmamış baz istasyonlarının ve Qualcomm Technologies'in 5G NR UE prototiplerinin kullanıldığı canlı gösterimlerde, hem sub-6 GHz hem de mmWare uçtan uca 5G NR sistemleri görücüye çıkarıldı.
  • Gösterimler, 5G NR'nin piyasaya sunulmasını hızlandırarak 2019'a yetişmesini sağlamaya yönelik sektörel işbirliğinin bir parçası olarak, standarda uygun denemeler ve ticarileştirme süreçlerine yönelik önemli bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor.
Mobil iletişim sektörünün lider şirketlerinden oluşan bir grup, yeni onaylanan 5G NR standardını temel alan önemli bir teknolojik dönüm noktasına imza attı. Ericsson (NASDAQ: ERIC) ve Qualcomm Technologies'in (NASDAQ: QCOM) AT&T, NTT DOCOMO, Orange, SK Telecom, Sprint, Telstra, T-Mobile US, Verizon ve Vodafone ile oluşturduğu işbirliği; İsveç'in Kista şehrindeki Ericsson laboratuvarında ve Amerika'nın New Jersey şehrinde bulunan Qualcomm araştırma laboratuvarında düzenlenen canlı gösterimlerde, 3GPP uyumlu 5G NR sisteminde birden fazla tedarikçinin aynı anda çalışabileceğini gösterdi.
Bu başarılı gösterimler, mobil iletişim şirketlerinin 5G standardına uyumlu altyapı ve cihazların ticari lansmanını mümkün kılacak denemeleri zaman kaybetmeden gerçekleştirme konuşundaki güç birliğini gözler önüne serdi. Ericsson'un henüz ticarileşmemiş 5G NR baz istasyonları ve Qualcomm Technologies'in 5G NR UE prototipleri, operatörlerin kendi ağlarında canlı testler gerçekleştirmesine olanak sağlayacak.
Hem 3.5 GHz hem de 28 GHz bantlarında çalışan düşük katmanlı veri bağlantıları için IODT[1] testleri yapıldı. Bu yeni standartlaştırılmış katmanlar, 5G NR'nin temel yapı taşları olacak.
NSA 5G NR, mevcut LTE radyo sistemini ve evrimleşmiş paket çekirdek ağını, mobilite yönetimi ve kapsama alanı olarak kullanırken; 2019'dan itibaren bazı 5G kullanım senaryolarını mümkün kılmak için yeni bir 5G NR radyo erişimi taşıyıcısını sisteme ekleyecek.

[1] Havadan (OtA) Birlikte Çalışma Özelliği Geliştirme Testi

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.