Haberler / Morhipo.com Basın Bültenleri
03.04.2018

Kullanıcı dostu siteler sıralamasında Morhipo.com ilk üçte!

Morhipo.com Avrupa ve Ortadoğu'daki en kullanıcı dostu siteler arasında

Google, EMEA bölgesinde 15 ülkeden toplam 465 sitenin kullanıcı deneyimi stratejilerini mercek altına aldı. Morhipo.com kullanıcıların aradıkları ürünü kolayca bulabilmelerinin yanı sıra her aşamada doğru şekilde yönlendirilmeleri konularında Google'dan tam puan aldı ve kullanıcı deneyimi sıralamasında Türkiye'deki en iyi üç siteden biri seçildi.

Markaların en iyi mobil site kullanılabilirlik ve hız örneklerini anlamalarını amaçlayan Google, kimlerin mobil platformda uzmanlaştığını ve kimlerin arayı kapatması gerektiğini belirlemek için on beş EMEA ülkesinde Seyahat, Perakende ve Finans sektörlerinde faaliyet gösteren ve en çok ziyaret edilen 465 siteyi mercek altına aldı. Perakende sektöründeki hız ve kullanım kolaylığını belirten kullanılabilirlik skorlarına bakıldığında Morhipo.com yüzde 76'lık oranıyla Türkiye'de en iyi performansa sahip ilk üç marka arasına girmeyi başardı. Türkiye'deki perakende sektörünün genel ortalaması ise yüzde 65 olarak belirlendi.

İki dalda tam puan!

Google raporu, tüm markaları ayrıntılı şekilde ve farklı kategori başlıkları altında da değerlendirdi. Otomatik tamamlama, yazım düzeltme ve sonraki adıma başarılı bir şekilde yönlendirme konularını kapsayan “bulunabilirlik” kategorisinde Morhipo.com yüzde 100 başarı gösterdi.

Aynı zamanda, kullanılan indirimlerin ve ödenmesi gereken tutarın net bir şekilde açıklanması ve kullanıcının her aşamada kolay şekilde yönlendirilmesi özelliklerinin incelendiği “dönüşüm” kategorisinde de Morhipo.com, yüzde 100'lük başarı puanı ile sınıfının en iyi markası konumuna yerleşti.

Perakende sektörü için kullanıcı deneyimi stratejilerinin önemini vurgulayan Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban, “Amacımız, koşulsuz müşteri mutluluğu ilkesiyle her müşteri için kişiselleştirilmiş en iyi kullanıcı deneyimini sunmak. Operasyonel kararlarımızı almadan önce mutlaka müşterilerimizin neye ihtiyacı olduğunu belirliyoruz. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için veri odaklı tasarım kullanıyoruz; kullanılabilirlik testleri, kullanıcı yorumları ve a / b testleri önemli UX kaynaklarımızdan bazıları. Sitemiz üzerinde gerçekleştirdiğimiz hızlı ödeme seçeneği ve kargo sayfaları gibi geliştirmeler geçen yıla oranla sadık müşteri sayımızı %14 oranında artırmamızı sağladı. Google Performance X'ten aldığımız destekle mobil uygulamamızın da görünümünü geliştirdik, bu sayede dönüşüm (CR) oranlarımızda da 1,8 kat başarı yakaladık. Ana hedefimiz müşterilerimize modayı en hızlı ve kolay şekilde ulaştırabilmek. Bunun için kullanıcı deneyimimizi sürekli geliştiriyoruz” dedi.

“Think with Google” platformu tarafından hazırlanan raporun tamamına https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/tuketici-icgoruleri/turkiyede-en-kolay-kullanilan-mobil-siteler-hangi-markalara-ait/ linki üzerinden, benzer araştırmalara ise platformun ana sayfasından https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/
ulaşılabilir.

Morhipo.com hakkında
Türkiye'de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor, “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” anlayışıyla hareket eden Morhipo.com 3D Secure gibi güvenlik sistemlerinin yanı sıra internet üzerindeki işlemleri şifreleyerek tüketicilerin gizliliğini maksimum seviyeye çıkaran Full SSL teknolojisi ile üyelerine güvenli alışveriş keyfi yaşatıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda yüz binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90'a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. www.morhipo.com

Morhipo.com
Türkiye’de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, çok yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. ‘Koşulsuz Müşteri Mutluluğu’ anlayışıyla üyelerine güvenli bir alışveriş keyfi yaşatan morhipo.com, müşterilerinin talebi halinde bir ay süreyle koşulsuz iade kabul ediyor ve kargo ücretini üstleniyor.