Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
01.12.2016

Merhaba,
Hollandalı telekomünikasyon şirketi KPN'nin Qualcomm Technologies ve Ericsson'un katılımı ile birlikte yeni Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi LTE-M'nin (diğer adı ile LTE Cat-M1) Avrupa'daki ilk testlerini yapmasının sizlerin de ilgisini çektiğini düşünüyorum. http://corporate.kpn.com/press/press-releases/kpn-trials-new-internet-of-things-technology-lte-m.htm

Testte Qualcomm Technologies'in Ericsson altyapısı üzerine inşa edilmiş MDM9206 LTE IoT modemi kullanılmıştır. MDM9206 modem, IoT içerisinde yer alan yeni iş fırsatları genelinde, cihaz üreticilerinin düşük veri oranı IoT uygulamalar için hücresel bağlantıyı yönlendirmesini uygun maliyetler ile mümkün hale getiriyor. Bu iş fırsatları içerisinde akıllı enerji ve ölçüm, bina güvenliği, altyapı, endüstriyel kontrol ve otomasyon, perakende satış noktası, demirbaş takibi, sağlık, aydınlatma ve pazarlama sonrası telematik gibi alanlar bulunuyor.

Qualcomm Avrupa'nın İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Roberto Di Pietro konuyla ilgili açıklaması ise şu şekildedir:
“Qualcomm Technologies olarak KPN ve Ericsson ile birlikte bu projede yer alıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. MDM9206 modem, yeni nesil IoT ürün ve servisleri için bir önceki nesle kıyasla daha fazla pil ömrü, düşük maliyet, düşük güç, düşük genişbant ve daha geniş kapsama alanı sunan yeni nesil LTE ticari cihazları desteklemek için tasarlanmış ürün ailesinin bir parçasıdır.”

Eray Coşan
erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.