Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
21.01.2019

Karne hediyesinde en çok akıllı ürünler tercih edildi

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için binlerce hediye seçeneği sunuyor. Platformun verilerine göre karne hediyesi tercihlerinde teknolojik ürünler öne çıkarken; karne hediyesi olarak en çok satılan ürünler arasında akülü araba, tablet ve akıllı saat yer alıyor.

50 kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidine sahip e-ticaret platformu GittiGidiyor'da yarıyıl tatiline giren öğrenciler için binlerce hediye alternatifi bulunuyor. Tabletten elektrikli kaykaya, boyama kitabından oyuncağa kadar pek çok ürünün karne dönemine özel fiyatlarla sunulduğu GittiGidiyor'da, teknolojik ürünler popüler hediye seçenekleri arasında yer aldı. Bu dönemde akülü araçlar, tabletler ve akıllı saatler en çok rağbet gören ürünler oldu.

Platformun verilerine göre karnelerin alındığı hafta olan 11-18 Ocak 2019 tarihlerinde bir önceki haftaya göre akülü araç satışları adet bazında yüzde 40 arttı. Aynı tarihlerde adet bazında tablet, akıllı saat ve boyama kitaplarında yüzde 25; akıllı bileklik ve elektrikli kaykaylarda (hoverboard) yüzde 20 artış görüldü. Kulaklık ve oyuncak satışları ise yüzde 10 yükseldi.

Akülü arabalar revaçta
Satışlarda yaşanan artışı değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, “Sınavların, ödevlerin arasında geçen bir dönemin ardından karne hediyeleri öğrencilerin keyifli bir yarıyıl tatili geçirmesini sağlıyor. Teknolojinin içinde büyüyen çocuklar için hediye olarak da en çok akıllı ürünlere ilgi gösterildi. Tablet ve akıllı saat satışlarımız, karnelerin alındığı hafta önceki haftaya göre yüzde 25 yükseldi” dedi. Bu yıl ebeveynlerin hediye seçenekleri arasında akülü arabaları da öne çıkardığını belirten Elçin, aynı dönemde akülü araba satışlarında yüzde 40 artış olduğunu kaydetti.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2018 listesinde 1'inci olmuştur. www.gittigidiyor.com