Haberler / Zingat Basın Bültenleri
05.12.2018

Karadeniz'in en pahalı ili Rize

Zingat.com, Karadeniz Bölgesi'nde satılık konut fiyatı bölge ortalaması en yüksek olan ilk 10 ili paylaştı. Buna göre Rize 221.226 TL'lik bölge ortalamasıyla zirveye yerleşirken, Tokat 164.838 TL'lik bölge ortalamasıyla 10'uncu sırada yer aldı.

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, Karadeniz Bölgesi'nde satılık konut fiyatı bölge ortalaması* en yüksek olan ilk 10 şehri açıkladı. Platformun paylaştığı Bölge Raporu verilerine göre Rize 221.226 TL ile Karadeniz Bölgesi'ndeki 18 şehir arasında en pahalı şehir olurken, Tokat 164.838 TL ile 10'uncu sıraya yerleşti.

İşte Karadeniz Bölgesi'nde satılık konut fiyatı bölge ortalaması en yüksek olan ilk 10 şehir:

Sıralama İl Ortalama Konut Fiyatı
(100 m² daire için)
1 Rize 221.226 TL
2 Sinop 215.336 TL
3 Zonguldak 210.938 TL
4 Bartın 204.443 TL
5 Ordu 201.314 TL
6 Kastamonu 188.355 TL
7 Trabzon 185.334 TL
8 Bolu 177.935 TL
9 Gümüşhane 169.967 TL
10 Tokat 164.838 TL

En çok Samsun'da ev aranıyor

Platformun paylaştığı 15 Ekim-15 Kasım verilerine göre, Karadeniz Bölgesi'nde en fazla konut aranan ilk 10 şehrin sıralaması ise şöyle: Samsun, Trabzon, Düzce, Ordu, Çorum, Zonguldak, Amasya, Kastamonu, Bolu ve Rize.
Zingat.com ziyaretçilerinin Karadeniz'de en çok konut araması yaptığı ilk şehir olan Samsun'da ise ortalama konut metrekare fiyatı 1.508 TL olurken, 100 metrekarelik bir dairenin ortalama satış fiyat aralığı ise 150 bin 831 TL değerinde.

*Bölge ortalaması 100 m2'lik daire için hesaplanmıştır.

Editöre not: Bu basın bülteni, Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ekim ayı verilere göre hazırlanmıştır.

Zingat.com hakkında
Zingat.com, 2015 yılında REIDIN ve Doğuş Grubu iş birliğiyle kurulan, gayrimenkul ve emlak alanında kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi sağlayan bir bilgi ve pazarlama platformudur. Oluşturduğu platformda gayrimenkul profesyonelleri ile bireyleri buluşturmaktadır. Zingat.com'un misyonu, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapan, evini satan, kiralayan, yeni bir ev alan tüm bireylere ve bu sektörle profesyonel olarak ilgilenen kurum ile kişilere kapsamlı bir referans noktası oluşturmaktır. www.zingat.com

Zingat
REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi anlayışını benimseyerek gayrimenkul profesyonellerini ve bireyleri doğru, kapsamlı referans bilgilerle aynı çatı altında buluşturan güvenilir bir gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformudur. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapanlar, gayrimenkul satanlar/kiralayanlar, yeni ev arayışında olanlar, bu sektörden profesyonel kazanç sağlayanlar için bir buluşma noktası ve referans bilgi kaynağıdır