Haberler / Türk Eğitim Derneği Basın Bültenleri
06.01.2017

KAMUOYUNA DUYURU

Türk Eğitim Derneği, İzmir'deki hain saldırıda şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin ile Adliye çalışanı Musa Can'ın evlatlarına eğitimlerini sürdürmeleri için her türlü desteği vermeye hazırdır. TED, şehitlerimizin aileleri için üzerine düşen görevi yapacaktır. Konu ile ilgili temas ve girişimler başlatılmıştır.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ

Türk Eğitim Derneği
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yetenekli fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.