Haberler / Zingat Basın Bültenleri
26.11.2018

İzmir'in en pahalı ilçesi Çeşme

Zingat.com, 2018'in ilk sekiz ayında en çok konut satışının gerçekleştiği ilk beş şehir arasında üçüncü sırada yer alan İzmir'deki satılık ortalama konut fiyatlarını açıkladı. Buna göre İzmir'de en pahalı ilçe tatil cenneti Çeşme olurken, şehrin en uygun fiyatlı konutlarının bulunduğu ilçe ise Bergama oldu.

Zingat.com, 2018'in ilk sekiz ayında en çok konutun satıldığı ilk beş şehir olan İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'daki satılık ortalama konut fiyatlarını paylaştı.

İstanbul'un ardından İzmir geliyor
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, bu beş il arasında satılık konut fiyatı ortalaması* en yüksek il 398 bin 103 TL ile İstanbul. TÜİK verilerine göre bu yılın ilk sekiz ayında en çok konutun satıldığı ikinci il olan Ankara'nın, satılık konut fiyat ortalaması bakımından bu beş il arasında en alt sırada yer aldığı görülüyor.

İzmir'de satılık konut fiyatı ortalaması 299 bin 451 TL olurken, İzmir'i 205 bin 795 TL ile Antalya izliyor. Antalya'yı 202 bin 116 TL ile Bursa ve 181 bin 697 TL ile Ankara takip ediyor.

İşte İzmir'in en pahalı ve en uygun fiyatlı ilçeleri
Zingat.com, İzmir'in en uygun fiyatlı ve en pahalı ilçelerinin listesini de paylaştı. Buna göre İzmir'in en pahalı ilçesi 1 milyon 556 bin 959 TL'ye ulaşan satılık konut fiyat ortalamasıyla Çeşme olurken, şehrin en uygun fiyatlı ilçesi ise 166 bin 727 TL ile Bergama oldu.

İzmir'in en pahalı ilk 5 ilçesi fiyat ortalamalarıyla birlikte şöyle:

Sıralama İlçe Ortalama TL Fiyat (100 m²)
1 Çeşme 556.959
2 Narlıdere 464.489
3 Güzelbahçe 417.563
4 Urla 402.456
5 Bornova 363.193

İzmir'in en uygun fiyatlı ilk 5 ilçesi fiyat ortalamalarıyla birlikte şöyle:

Sıralama İlçe Ortalama TL Fiyat (100 m²)
1 Bergama 166.727
2 Ödemiş 171.917
3 Torbalı 172.173
4 Kemalpaşa 204.720
5 Menemen 206.407

*100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı üzerinden hesaplanmıştır.

Zingat.com hakkında
Zingat.com, 2015 yılında REIDIN ve Doğuş Grubu iş birliğiyle kurulan, gayrimenkul ve emlak alanında kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi sağlayan bir bilgi ve pazarlama platformudur. Oluşturduğu platformda gayrimenkul profesyonelleri ile bireyleri buluşturmaktadır. Zingat.com'un misyonu, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapan, evini satan, kiralayan, yeni bir ev alan tüm bireylere ve bu sektörle profesyonel olarak ilgilenen kurum ile kişilere kapsamlı bir referans noktası oluşturmaktır. www.zingat.com

Zingat
REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi anlayışını benimseyerek gayrimenkul profesyonellerini ve bireyleri doğru, kapsamlı referans bilgilerle aynı çatı altında buluşturan güvenilir bir gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformudur. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapanlar, gayrimenkul satanlar/kiralayanlar, yeni ev arayışında olanlar, bu sektörden profesyonel kazanç sağlayanlar için bir buluşma noktası ve referans bilgi kaynağıdır