Haberler / Zingat Basın Bültenleri
18.10.2017

İstanbul'daki yeni metro projeleri, satılık konut fiyatlarına yüzde 131 değer kattı

İstanbul'da ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran bir toplu taşıma sistemi olan metro ile ilgili projeler arttıkça, metronun ulaştığı bölgelerdeki konut fiyatlarında da artış yaşanıyor. Zingat.com'un Bölge Raporu sonuçlarına göre, metronun geldiği bölgeler arasında satılık konut fiyatında en çok artış son 5 yılda yüzde 131 ile İçerenköy'de gerçekleşti. Aynı dönemde en çok kiralık konut fiyatı artışına ise yüzde 97 ile Kaynarca ulaştı.

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da ulaşıma çözüm bulabilmek için metro projelerine ağırlık veriliyor. İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni metro projeleri aynı zamanda ulaştıkları bölgelerin konut fiyatlarında da artış yaratıyor. “Emlak.Bilgi.Güven” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul ve bilgi pazarlama platformu Zingat.com'un Bölge Raporu sonuçları, son 5 yılda metro projelerine bağlı olarak satılık konut fiyatında yüzde 131'e, kiralık konut fiyatında ise yüzde 97'ye varan artışların yaşandığını ortaya koydu.

Satılık konut fiyatı yüzde 131 ile en çok İçerenköy'de arttı
Metro projeleri nedeniyle son 5 yılda satılık konut fiyatı en çok artan bölge yüzde 131 ile İçerenköy oldu. Onu yüzde 118 ile Ataköy, yüzde 110 ile Altunizade, yüzde 104 ile Kaynarca, yüzde 99 ile Başakşehir, yüzde 96 ile Bağcılar, yüzde 94 ile Kirazlı, yüzde 90 ile Dudullu ve yüzde 65 ile Tuzla izledi.

Kiralık konutta artış rekoru yüzde 97 ile Kaynarca'da
Kiralık konut fiyat artışı sonuçlarına göre ise yüzde 97 ile Kaynarca en üst sırada yer aldı. Kaynarca'yı yüzde 87 ile İçerenköy, yüzde 74 ile Ataköy, yüzde 65 ile Bağcılar, yüzde 64 ile Tuzla, yüzde 62 ile Altunizade, yüzde 45 ile Başakşehir, yüzde 44 ile Kirazlı ve yüzde 35 ile Dudullu takip etti.

Metro hatlarının çoğalması ile konut fiyatlarında da buna paralel bir artış yaşandığını söyleyen Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan; “İstanbul'daki raylı sistemin 2023 yılında 1001 kilometreye ulaşması bekleniyor. İstanbul'daki en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğu aşikâr. Dolayısıyla ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan metro hatlarına yakın bölgelerde önümüzdeki dönemde de en az bu oranlarda artış yaşanacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Esra Şavkın
0212 219 29 71 / 0537 858 85 49
esras@marjinal.com.tr

Zingat.com hakkında