Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
27.02.2017

İstanbul Yeni Havalimanı'nın güvenliğinde Proline imzası

Türkiye tarihinin en büyük altyapı projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın güvenliğini, dünyaya “Güvenli ve Akıllı Şehirler” alanında çözümler ihraç eden Türk teknoloji şirketi Proline sağlayacak!

Türkiye'nin havacılık sektöründeki yükselişini ivmelendirecek İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatını gerçekleştiren ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, havalimanının güvenliğini sağlaması için kapsamlı bir değerlendirme süreci sonrasında Türk teknoloji şirketi Proline'ı tercih etti.

Anlaşma kapsamında Proline; havalimanı güvenliğini akıllı çit, radar, biyometrik sistemler ve termal kameraların da bulunduğu yeni nesil teknolojiler ile sağlayacak. Kurulan sistem, sabit ve hareketli kameralar ile akıllı video analiz sistemleri kullanılarak desteklenecek. Ayrıca proje kapsamında; pist, apron, terminal ve otoparklar için yüksek teknolojili çözümler ile güvenli bir altyapı oluşturulacak. Giriş ve çıkışların biyometrik olarak kontrol altına alınacağı yapıda, yüz tanıma ve damar izi teknolojileri kullanılacak. Aktiviteler komuta kontrol merkezleri üzerinden izlenip, erken uyarı sistemleri ile operasyon merkezlerinin daha hızlı karar vermesi sağlanacak. Proline; tamamlandığında sıfırdan yapılan dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda çevresel sistem güvenliği, video sistem güvenliği ve erişim kontrol sistem güvenliği çözümleri kullanarak entegre bir güvenlik sistemi kuracak.

Türkiye tarihinin en büyük altyapı projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın güvenliğini, geliştirdikleri güvenli ve akıllı şehir çözümleri ile sağlamaktan gurur duyduklarını söyleyen Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit;Dünyanın en önemli yolcu trafiği merkezlerinden biri olması beklenen bu havalimanında, tüm fazlar tamamlandığında yıllık 200 milyonun üzerine çıkartılabilir bir kapasitenin kullanıma sunulması planlanıyor. Bu denli yoğun trafiği olan alanlarda güvenliğin, mevcut kontrol sistemleri ve klasik kontrol mekanizmalarıyla sağlanması mümkün değildir. Burada hayata geçireceğimiz akıllı güvenlik sistemleri ile başta insan faktöründen kaynaklanabilecek hatalar olmak üzere potansiyel hatalar minimuma indirilecek. Akıllı kararlar vererek önleyici aksiyonlar alabilen teknolojiler ile hızlı kararlar alınarak aksiyona geçilebilecek ve bu sürecin bir sonucu olarak da milyonlarca yolcunun konfor ve huzuru artırılmış olacak.” dedi.

İGA ile Proline arasındaki iş birliğinden memnuniyet duyduğunu belirten İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu ise: “Dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda, en son teknolojilerin kullanıldığı kusursuz güvenlik sistemlerinin bulunması gerekiyor. Böylesine büyük bir projenin güvenliğinde ise Türkiye'de ürettikleri teknoloji çözümlerini tüm dünyaya ulaştıran Proline ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu iş birliğimiz ile havalimanında gerçekleşecek tüm operasyonlar kesintisiz ilerlemekle kalmayacak, aynı zamanda burası dünyanın en güvenilir alanlarından birisi haline de gelecek.” şeklinde konuştu.

Soldan sağa fotoğraf altı:
Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit
İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Hakkında
2003 yılında kurulan Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi'dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik, e-pasaport ve biyometri çözümleri de sunmaktadır. Proline, Türkiye'nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını kuran şirket, aynı zamanda AB ülkelerinin tüm havalimanlarında hayata geçirilmesi planlanan yeni otomatik geçiş kontrol sistemini geliştiren uluslararası konsorsiyumun Türkiye lideri olarak projede yer almaktadır. Proline, Kasım 2016 tarihinde, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupların yer aldığı girişim platformu Proline Ventures'ı da kurmuştur. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir. http://www.pro-line.com.tr

Proline Bilişim
Proline Bilişim, Ortadoğu-Kuzey Afrika (MENA) Odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon Kabiliyetine Sahip Türk Teknoloji Şirketidir. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika bünyesinde faaliyet gösteren, Ar-Ge çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren teknoloji şirketi Proline Bilişim; sistem entegratörü kimliğinin yanında, kendi geliştirdiği kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri, sosyal medya analizi ve biyometrik özelliklerin (parmak izi, damar izi, avuç izi vb.) çeşitli amaçlarla kullanılmasını sağlayan ürün ailesi ile müşterilerine hizmet vermektedir. Proline ayrıca T.C. elektronik pasaport projesini (e-Pasaport) hayata geçiren ve Bolu’da gerçekleştirilen yeni nesil elektronik kimlik kartı pilot projesinde yer alan teknoloji şirketidir. Proline, sosyal medya ve online mecra takibini tek platformdan sunan, bununla birlikte duygu analizini “otomatik” yapan ürünü MeaMinds ile önemli bir çözüm sağlayıcı konumundadır. 2012 yılında Kal-Der’ e üye olarak “Toplam Kalite Yolculuğu”na başlayan Proline’ın; bilgiyi paylaşan, yetkinliklerini sürekli geliştiren, ağırlıklı olarak mühendis ve kendi alanlarında uzman ekiplerden kurulu yaklaşık 150 çalışanı bulunmaktadır. Proline; İstanbul Genel Merkez ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye’de, Proline Katar ofisi vasıtasıyla da Türkiye’nin yer aldığı bölgede faaliyet göstermektedir. Şirketin İstanbul Genel Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmiştir. Proline ayrıca Türkiye’de ilk defa 19 Kasım 2012’de yapılan İstanbul Biyometri Zirvesi’nin ve 29-30 Mayıs 2013’de gerçekleştirilen İstanbul Biyometri Konferansı’nın da düzenleyicisidir. Bilgi için: http://www.pro-line.com.tr