Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
06.03.2019

Global Compact Türkiye, AÇEV, TÜSİAD, UNFPA, UN Women, YANINDAYIZ Derneği işbirliği ile 7 Mart Perşembe günü Alarko Holding ev sahipliğinde “İş Dünyasında Kadının Güçlenmesi için Çocuk Bakım ve Eğitim Hizmetlerinin Yaygınlaşması” başlıklı bir konferans düzenlenecek.

Konferansta TÜSİAD, AÇEV ve PwC tarafından hazırlanan "İş ve Özel Yaşam Dengesi Yolunda Çocuk Bakım ve Eğitim Hizmetlerinin (kreşlerin) Yaygınlaştırılması" raporu da tanıtılacak.

Çocuk bakım ve eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması, iş ve aile yaşamının dengelenmesi açısından önem taşıyor. Kaliteli ve ekonomik olarak erişilebilir kreş ve anaokulu imkanlarının varlığı kadınların işgücüne katılımlarını kolaylaştırıyor. Konferansta konunun önemi ele alınacak ve şirket uygulamaları paylaşılacak.

09:00-09:30     Kayıt
09:30-09:40     Hoşgeldiniz Konuşması
Leyla Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi

09:40-10:30     Açılış Paneli: “Kadının Güçlenmesi Prensip 3; Tüm Kadın ve Erkeklere Sağlık, Güvenlik ve Refah Sağlanması: Çocuk Bakım ve Eğitim Kurumları Neden Önemli?”
Moderatör: Dilek Cesur, Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eşbaşkanı
Mehtap Tatar, UN Women Koordinasyon Uzmanı
Dr. Elif Elçi Çarıkcı, UNFPA Kurumsal Ortaklıklar Yöneticisi
Ata Selçuk, YANINDAYIZ Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

10:30-10:45     Ana Tema Konuşması: "İş ve Özel Yaşam Dengesi Yolunda Çocuk Bakım ve Eğitim Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması"
Oya Ünlü Kızıl, TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı

10:45-11:15     TÜSİAD - AÇEV - PWC Raporu "İş ve Özel Yaşam Dengesi Yolunda Çocuk Bakım ve Eğitim Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması"
Moderatör: Ebru Dicle, TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı
Bilgütay Yaşar, PwC Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı
Yasemin Sırali, AÇEV / FIBA Sosyal Yatırımlar

11:15-11:30     Kahve Arası

11:30-12:30     Çocuk Bakım İhtiyacına Yönelik Şirket Uygulamaları
Moderatör: (bildirilecektir)
Özlem Şenkoyuncu, Yeşim Tekstil Yeşim Akademi Yöneticisi
Hülya Alper Polatcan, Martur İnsan Kaynakları Direktörü
Esra Kent, Siemens Sürdürülebilirlik Yöneticisi

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.