Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
26.11.2018

Institut du Bosphore (Paris Bosphorus Enstitüsü) 9. Yıllık Seminerini
“Avrupa-Fransa-Türkiye: Akıllı Bir Gelecek İçin İlham Hikayeleri”
Ana Teması İle İstanbul'da Gerçekleştirecek

TÜSİAD'ın girişimiyle Avrupa Birliği-Fransa-Türkiye arasındaki ekonomik, siyasal ve kültürel işbirliğini desteklemek amacıyla kurulan Institut du Bosphore (Paris Bosphorus Enstitüsü, www.institut-bosphore.org) bu yılki etkinliğini, “Avrupa-Fransa-Türkiye: Akıllı bir gelecek için ilham hikayeleri” ana teması ile gerçekleştiriyor.

Bosphorous Semineri'nin dokuzuncusu Fransız Eğitim ve Stratejik Araştırma Yüksek Konseyi (CSFRS) ile işbirliğinde 27 – 28 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Intercontinental Otelinde gerçekleşecek.

Toplantının açılış konuşmaları, Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası (TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri), Paris Bosphorus Enstitüsü Bilim Kurulu Eş Başkanları Augustin de Romanet (ADP Group Yönetim Kurulu Başkanı) ve N. Ümit Boyner (TÜSİAD Yüksek Istişare Konseyi Başkan Yardımcısı, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi)  ile  Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı tarafından yapılacak.

İki gün sürecek toplantılarda “Kültürel Esinlenmeler”, “Küresel Eğilimler”, “Farklı bir bakışla ekonomik ilişkiler” konulu paneller düzenlenecek.

Detaylı program mesajınekindedir.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.