Haberler / ininal Basın Bültenleri
28.11.2018

ininal'dan Black Friday'de tarihi rekor

ininal, bu yıl 23 Kasım'da gerçekleşen Black Friday ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre 6 yıllık tarihinin rekorunu kıran ininal, normal bir günlük e-ticaret hacmini 10 katına çıkardı. Bir önceki yıla göre bu yıl Black Friday'de ininal kartlar ile yapılan e-ticaret harcamalarında yüzde 140'lık büyüme gözlendi.

Bireysel ve kurumsal müşterilerine temel finansal hizmetler sunan lider finansal teknoloji şirketi ininal, ön ödemeli kartlarıyla Black Friday'in önemli harcama kanallarından birisi oldu. Geçen yıla kıyasla ininal kartla yapılan Black Friday günü harcamaları yüzde 67 artarken, bu yıl Black Friday'e damga vuran sektörler sıralamasında geçtiğimiz yıla kıyasla dengelerin değiştiği görüldü. Geçtiğimiz yılın birincisi olan oyun kategorisini geçerek birinci sıraya yerleşen e-ticaret harcamaları bu yıl, geçen yılın Black Friday dönemine göre yüzde 140 büyüdü.

“E-ticaret harcamaları 10 katına çıktı”
Black Friday'de yakaladıkları başarıyı değerlendiren ininal'ın CEO'su Ömer Suner, “Cazip indirimler için tüm dünyanın dört gözle beklediği Black Friday ülkemizde de e-ticaretten perakendeye birçok marka tarafından benimsendi, ancak Black Friday indirimlerinin en büyük etkisinin e-ticaret sektöründe yaşandığını gözlemledik. 2017 Black Friday'de ininal ile yapılan harcamaların yüzde 25'i e-ticaret kategorisinde gerçekleşirken, bu yıl bu oran aynı kategoride yüzde 70'e yükseldi. Bu harcamalar, ininal kartlarla ortalama bir günde yapılan e-ticaret harcamasının 10 katı büyüklüğünde. Önümüzdeki yıllarda bu rakamların daha da yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.

İlgili Kişi
Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

ininal hakkında