Haberler / ininal Basın Bültenleri
11.12.2017

ininal, API servisleriyle Turkish Airlines Travel Hackathon'a destek veriyor

Türk Hava Yolları, dijital yolcu deneyimini bir üst seviyeye taşımak için Turkish Airlines Travel Hackathon'udüzenliyor. Seyahat süreci için uçtan uca yenilikçi uygulamaların geliştirileceği yarışta, ininal da API sağlayıcıları arasında yerini aldı.

Türkiye'nin en yetenekli finansal teknoloji servislerini sunan ininal, Türk Hava Yolları'nın 22-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleştireceği Turkish Airlines Travel Hackathon'da API platformuyla yarışmacıları güçlendirecek. Geliştiriciler, ininal'ın da içerisinde bulunduğu farklı sektörlerden farklı API sağlayıcı paydaşların servislerini kullanarak yenilikçi uygulamalar geliştirecek.

Microsoft teknoloji ortaklığı, Turkcell, Yandex, ODTÜ Teknokent, Hackquarters, Sabre ve İGA'nın destekleriyle düzenlenen hackathon'da yarışmacılar, uçuş öncesi, havalimanı, uçak içi ve uçuş sonrası kategorilerinde yani uçtan uca seyahat sürecinde ürünler geliştirecek. ininal dışında İETT, İBB, Yandex, Uber, Bip ve iyzico gibi bir çok kurum da yarışmanın API sağlayıcıları arasında yer alıyor.

ininal CEO'su Ömer Suner, “ininal'a eklediğimiz her yeni fonksiyonu API'mize de ekleyerek kısa sürede 1.500'den fazla kayıtlı geliştirici sayısına ulaşmayı başardık. Bu sayı arttıkça ve servislerimiz kullanıcılara dokundukça yepyeni kurallarla yazılmış bir finansal ekosistem yaratmanın heyecanı da artıyor. API servislerimizi Turkish Airlines Travel Hackathon'da geliştiricilere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.  Yarışmada geliştirilen çözümlerin, uçak seyahatinin daha konforlu, daha verimli, daha dijital bir yolculuk deneyimine dönüşmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Etkinlik Türk Hava Yolları çatısı altında ve bizim gibi birçok firmanın destek verdiği bir organizasyon olduğu için çok geniş katılım bekliyoruz” dedi.

İlgili Kişi

Dilek Özcan

Marjinal Porter Novelli dileko@marjinal.com.tr

ininal hakkında