Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
08.05.2019

İki kişiden biri annesine sadece Anneler Günü'nde hediye alıyor

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, Anneler Günü'ne dair beklentilere Poltio üzerinden düzenlediği anketle ışık tuttu. Toplamda 4 bin 405 kişinin oy kullandığı ankette her iki kişiden birinin annesine en son geçen yıl Anneler Günü'nde hediye aldığı ortaya çıkarken; annesine özel bir günü beklemeden son 1 ayda hediye aldığını belirtenler ise yüzde 17'lik kesimi oluşturdu. Sonuçlara göre, 10 kişiden 7'si Anneler Günü'nü annesine hediye almadan geçirmezken, annelerin 3'te 1'inin de mutlaka bir hediye beklediği ortaya çıktı.

Anneler Günü'ne sayılı günler kala annesini mutlu edecek özel bir hediye almak isteyenlerin telaşı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un bu özel güne dair sosyal anket platformu Poltio üzerinden gerçekleştirdiği araştırma, çocukların annelerine hediye alma alışkanlıklarının yanı sıra annelerin de beklentilerine ışık tutuyor. Sonuçlara göre, Türkiye'de her iki kişiden biri annesine sadece Anneler Günü'nde hediye alıyor.

24 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 4 bin 405 kişinin oy kullandığı ankette, “Annenize en son ne zaman hediye aldınız?” sorusunu cevaplayanların yüzde 51'i “Geçen sene Anneler Günü'nde” yanıtını verdi. Bu yanıtı yüzde 18'le “Doğum gününde”, yüzde 17'yle “Son 1 ay içinde” ve yüzde 14'le “Geçen 6 ay içinde” takip etti.

Annelerimize mutlaka hediye alıyoruz
 “Anneler Günü'nde annenize hediye alır mısınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 73 gibi büyük bir çoğunluğu “Mutlaka alırım” yanıtını verirken; bu yanıtı yüzde 17'yle “Annem için o günü hatırlamak önemli, almam”, yüzde 6'yla “Hediye almam, birlikte vakit geçiririm” ve yüzde 4'le “Almam” yanıtı izledi.

Anneler hatırlanmak istiyor
Annelere “Anneler Günü'nde hediye bekler misiniz?” sorusunun yöneltildiği ankette, katılanların yüzde 35'i “Çocuklarımla birlikte vakit geçirmek isterim, hediye beklemem” yanıtını verirken, bu yanıtı yüzde 33'le “Mutlaka beklerim” ve yüzde 32'yle “Hatırlanmak önemli, hediye beklemem” takip etti.

Hediye seçiminde hazır giyim ürünleri revaçta
Hediye seçimleri için “Anneler Günü'nde annenize ne hediye alırsınız?” sorusunun yöneltildiği ankette katılımcıların yüzde 42'si “hazır giyim” yanıtını verirken; yüzde 17'si “Küçük ev aleti”, yüzde 15'i “Çiçek”, yüzde 10'u “takı ve aksesuar”, yüzde 9'u “Mobilya ve ev aksesuarı”, yüzde 4'ü “Parfüm”, yüzde 2'si “Cep telefonu” ve yüzde 1'i “Kozmetik” şıkkını işaretledi.

Annelerin beklediği favori hediyeler: Takı ve aksesuar
Hediye bekleyen annelerin ise hediye tercihlerinde birinci sırayı yüzde 28'le “Takı ve aksesuar” aldı. Bu yanıtı yüzde 21'le “Çiçek”, yüzde 16'yla “Küçük ev aleti”, yüzde 15'le “Hazır giyim”, yüzde 7'yle “Mobilya ve ev aksesuarı”, yine yüzde 7'yle “Parfüm”, yüzde 5'le “Cep telefonu” ve yüzde 2'yle “Kozmetik” yanıtı takip etti.

Anneler Günü için binlerce hediye yüzde 70'e varan indirimle GittiGidiyor'da
GittiGidiyor, annesine en güzel hediyeyi vermek isteyen kullanıcılarına giyim ve aksesuardan kitaba, ayakkabıdan teknolojiye kadar pek çok kategoride yüzde 70'e varan indirimlerle hediye seçeneği sunuyor. Platformun Anneler Günü'ne özel sayfasına linkten ulaşılabiliyor.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2018 listesinde 1'inci olmuştur. www.gittigidiyor.com