Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
11.05.2018

İki kişiden biri, annesine her içinden geldiğinde hediye alıyor

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, Anneler Günü'ne dair beklentilere, düzenlediği anketle ışık tuttu. Toplam 5 bin 984 oy kullanılan anketin sonuçlarına göre, her iki kişiden biri annesine hediye vermek için Anneler Günü'nü beklemediğini, her içinden geldiğinde ona hediye aldığını belirtti. Annesine yalnızca Anneler Günü'nde hediye aldığını belirtenler ise yüzde 17'lik kesimi oluşturdu. GittiGidiyor verileri, Anneler Günü için alınan hediyelere ortalama 200 TL bütçe ayrıldığını ortaya koydu.

Anneler Günü'ne çok kısa bir zaman kala annesine özel bir hediye almak isteyenlerin telaşı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor'un bu özel güne dair gerçekleştirdiği anket, annelere hediye alma alışkanlığıyla ilgili dikkat çekici verileri gözler önüne seriyor. Sonuçlara göre, Türkiye'de her iki kişiden biri annesine hediye almak için özel bir günü beklemiyor ve her içinden geldiğinde annesine onu mutlu edecek bir hediye veriyor. Yüzde 17'lik kesim ise yalnızca Anneler Günü'nde hediye aldığını belirtiyor.

Mayıs ayının başında gerçekleştirilen ve toplamda 5 bin 984 kişinin oy kullandığı ankette “Annenize ne sıklıkla hediye alırsınız?” sorusunu cevaplayanların yüzde 52'si “Her içimden geldiğinde” yanıtını verirken; bu yanıtı yüzde 18 ile “Hediye almam”, yüzde 17 ile “Anneler Günü'nde”, yüzde 7 ile “Benden bir şeyler istediğinde”, yüzde 5 ile “Yaş gününde” ve yüzde 1 ile “Evlilik yıldönümlerinde” takip etti.

Annesinin ne istediğini bilenler çoğunlukta
Annelere, “Anneler Günü'nde çocuğunuzdan hediye bekler misiniz?” sorusu yöneltilen ankette, annelerin yüzde 57'si “Hediye değil ama hatırlayıp kutlamasını isterim”,  yüzde 22'si “Hayır, hiçbir şey beklemem” ve yüzde 21'i “Evet, beni düşünmesini isterim” yanıtını verdi.

“Anneler Günü hediyenizi nasıl seçersiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 34'ü, “Annemin ihtiyacını zaten biliyorum, gider onu alırım” derken; yüzde 24'ü “Hediye almam”, yüzde 18'i “Anneler Günü haftasında bakınmaya başlarım”, yüzde 14'ü “Anneme sorarım, istediği neyse onu alırım” ve yüzde 10'u “Birkaç hafta önceden düşünür, planlarım” yanıtını verdi.

Hediye seçiminde giyim-aksesuar ürünleri başı çekiyor
Hediye seçimleri için ise “Anneler Günü'nde daha çok hangisini hediye ediyorsunuz?” sorusunun yöneltildiği ankette, katılanların yüzde 33'ü “Giyim-aksesuar ürünleri” yanıtını verirken, yüzde 20'si “Çiçek”, yüzde 12'si ise annelerine özel “Albüm yapacağım” gibi farklı hediye seçeneklerinin bulunduğu “Diğer” şıkkını işaretledi. Bu yanıtları yüzde 11 ile “Küçük ev aletleri”, yüzde 8 ile “Yemek/Beraber gideceğimiz bir etkinlik”, yüzde 7 ile “Takı-Saat”, yüzde 4 ile “Dekoratif obje”, yine yüzde 4 ile “Elektronik eşya” ve yüzde 1 ile “SPA/Masaj” yanıtları izledi.

Ortalama bütçe 200 TL
GittiGidiyor'un Anneler Günü alışverişini kapsayan mayıs ayı verileri de Anneler Günü hediyesi için ayrılan ortalama bütçenin 200 TL olduğunu ortaya koydu. GittiGidiyor'da Anneler Günü etkisiyle satışı en çok artan ürünler; küçük ev aletleri, telefon, parfüm, kişisel bakım ürünleri, ev dekorasyon ve giyim ürünleri şeklinde sıralandı.

En güzel Anneler Günü hediyesi yüzde 70'e varan indirimlerle GittiGidiyor'da
GittiGidiyor, annesine en güzel hediyeyi sunmak isteyen kullanıcılarına Anneler Günü'ne özel giyim ve aksesuardan kitaba, ayakkabıdan elektrikli ev aletlerine kadar pek çok kategoride yüzde 70'e varan indirim kampanyası sunuyor. İndirimli hediye alternatiflerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve 17 yıllık geçmişiyle Türkiye'de e-ticaretin öncü pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki lider konumunu daha da güçlendirdi. Aylık ortalama 85 milyon ziyaret, 20 milyonu aşkın kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin lider e-ticaret sitesi GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 6.5 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 70'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com