Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
21.12.2018

Her 10 kişiden 7'si yılbaşı hediyesini internetten alacak

Yeni yıl kutlamaları için geri sayım sürerken, GittiGidiyor düzenlediği anketle tüketicilerin yılbaşındaki hediye tercihleri ve bütçeleriyle ilgili ayrıntıları ortaya koydu. Sonuçlar, e-ticaretin kolaylığını keşfeden kullanıcıların yılbaşı alışverişini de internetten yapmayı tercih ettiğini gösterdi. Ankete katılan 10 kişiden 7'si yılbaşı alışverişini internet üzerinden yapacağını belirtirken, katılımcıların yüzde 50'si hediye alırken mutlaka kampanyalardan faydalanacağını belirtti. Tüketicilerin yılbaşı alışverişi için ayırdığı bütçe geçen yıla kıyasla büyük ölçüde aynı kalırken, kullanıcılar hem kendilerine hem de sevdiklerine yeni yıl hediyesi olarak en çok giyim-aksesuar ürünleri satın almayı planlıyor.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, yılbaşı kutlamalarına çok az bir süre kala tüketicilerin yeni yıl için hediye tercih ve bütçeleriyle ilgili ayrıntılara, düzenlediği anketle ışık tuttu. İnternetten alışveriş yapan 1886 kullanıcının katıldığı ve 10-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen anket, e-ticaretin kullanıcılara sağladığı kolaylık sayesinde yılbaşı alışverişinde de adresin “internet” olduğunu gözler önüne serdi. Ankete göre 10 kişiden 7'si yılbaşı alışverişini internet üzerinden yapacağını belirtirken, 10 kişiden 3'ü fiziksel mağazaları tercih edeceğini belirtti. Katılımcıların yüzde 86'sının hediye araştırmasını da yine “internet” üzerinden yaptığı ortaya çıkarken; yüzde 10'unun mağazalardan, yüzde 4'ünün ise diğer kanallardan hediye baktığı görüldü.

Yılbaşı bütçesi geçen yıla göre büyük oranda değişmiyor
Yılbaşı hediyeleri için ayrılan bütçenin geçen yıla göre nasıl değişiklik göstereceğinin sorulduğu ankette, katılımcıların yüzde 35'i bütçelerinin aynı kalacağını belirtti.  Ankete katılanların yüzde 21'i bütçelerinin %10-25 arasında, yüzde 12'si %26-50 arasında, yüzde 10'u %50 ve üzerinde artacağını belirtti. Diğer taraftan, katılanların yüzde 7'si bütçelerinin %10-25 arasında, yüzde 4'ü %26-50 arasında, yüzde 11'i %50 ve üzerinde azalacağını söyledi.

Hediye için kampanyalı ürünler tercih ediliyor
Katılımcılara “Yılbaşı hediyesi alırken en çok nelere dikkat edeceksiniz?” sorusunun yöneltildiği ankette yüzde 75 oranla “Bütçeme uygun olmasına özen gösteririm” yanıtı başı çekerken, bunu yanıtı yüzde 50'yle “Mutlaka kampanyalardan faydalanmak isterim” yanıtı takip etti. Katılanların yüzde 43'ü “İhtiyaca yönelik hediye almaya dikkat ederim”, yüzde 40'ı “Önceden internetten araştırma yaparım”, yine yüzde 40'ı “Kalıcı bir hediye almak isterim” ve yüzde 17'si “Son dakikaya bırakmamaya dikkat ederim” yanıtını verdi.

Hem sevdiklerimize hem kendimize kıyafet alıyoruz
“Yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerinize hediye olarak ne/neler alacaksınız?” sorusunun yöneltildiği ankette giyim ürünleri öne çıktı. Bu soruya yüzde 56 gibi yüksek bir oranla giyim, ayakkabı ve çanta gibi ürünlerin bulunduğu “Moda” yanıtı verilirken; onu yüzde 35'le “Takı/Aksesuar”, yüzde 34'le “Hobi/Eğlence”, yüzde 30'la “Kozmetik/Kişisel Bakım”, yüzde 28'le “Elektronik”, yüzde 23'le “Ev dekorasyon”, yüzde 18'le “Spor/Outdoor ürünleri” ve yüzde 6'yla “oyuncak, çiçek ve kitap gibi ürünlerin bulunduğu “Diğer” yanıtı izledi.

Ayrıca katılımcıların yılbaşında kendilerine alınmasını istediği ürünlerin başında da yine kıyafet yer alırken; bunu sırasıyla cep telefonu, bilgisayar, kulaklık, saat ve parfüm/kozmetik izledi.

Yılbaşına özel yüzde 80'e varan indirim
Yeni yıla girmemize günler kala elektronikten kozmetiğe, ev dekorasyondan hobi ve eğlence kategorisine kadar milyonlarca hediye alternatifi GittiGidiyor'da kullanıcıları bekliyor. Yılbaşına özel yüzde 80'e varan indirimlerin sunulduğu GittiGidiyor'da https://www.gittigidiyor.com/yilbasi-hediyeleri sayfasını ziyaret ederek sevdikleriniz için aradığınız hediyeyi seçebilirsiniz.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com