Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
25.04.2018

Değerli Basın Mensupları,

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bugün saat 13:00'da dış ticaret ve gümrükler konularında görüş alışverişinde bulunmak üzere TÜSİAD Genel Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştirecek.

Toplantının açılış konuşmalarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik gerçekleştirecek.  Açılış konuşmaları basına açık olacak.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.