Haberler / Givin Basın Bültenleri
28.04.2017

Givin ilk ayında 30 bin liralık bağış potansiyeli yarattı

Evde öylece “duran” eşyaların satılarak sivil toplum kuruluşlarına (STK) bağışa dönüştüğü; alışverişi sosyal faydaya, kullanıcılarını “Modern Kahramanlar”a dönüştüren uygulama Givin'e ilk ayda 30 bin lira değerinde bağış ürünü eklendi.

Türkiye'nin sivil toplum kuruluşlarına destek için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulaması Givin, geçtiğimiz ay uygulama mağazalarında yerini aldı. Kullanılmayan eşyaların satılarak elde edilen gelirin sivil toplum kuruluşlarına bağışa dönüştüğü Givin, ilk ayında 30 bin lira değerinde potansiyel bağış yarattı. “Alışverişin en “iyi” hali” olarak lanse edilen uygulamada kullanıcılar bir ay içerisinde toplam 30 bin liralık eşyayı geliri bağışlanmak üzere Givin'de satışa çıkardı. Satışa çıkarılan eşyalardan toplam 5 bin liralık alışveriş yapıldı. Elde edilen gelir TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm vakıfları için bağışa dönüştü.

Kullanılmayan eşyalar durmuyor, eğitime destek oluyor
Givin'de eşyasını satan kullanıcılar, gelirini TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm vakıflarından seçtikleri projelere bağışlıyor. Projenin etkisi kullanıcı tarafından uygulamadan takip edilebiliyor. Givin'in kullanıcıların yanı sıra diğer STK'lardan da yoğun ilgi gördüklerini belirten Givin kurucu ortağı Başak Süer konuyla ilgili, “İlerleyen günlerde yeni STK'ların da eğitim projelerini fonlamaya açmayı planlıyoruz. Hepimizin evinde atıl duran birçok eşya var. Akıllı telefonu olan herkesi, kullanmadığı eşyalarını aktive ederek ya da hoşlarına giden bir şeyleri alarak iyi amaçlara destek olabileceği topluluğumuza davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Givin, Google Play ve Apple Store'dan indirilebiliyor. Ayrıntılı bilgi için: www.givin.co
Uygulama Linki: bit.ly/givinapp

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Givin hakkında
Eğitim için harekete geçen bir “Modern Kahramanlar Topluluğu” olan Givin, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamak için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulamadır. Givin ile kullanılmayan eşyalar uygulama üzerinden alınıp satılırken, kullanıcıların yaptığı ödemeler satıcı kişinin seçtiği TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm vakıflarından birine bağışlanır. Böylelikle kullanılmayan bir eşya, kullanılacak bir eşyaya dönüşürken, belirlenen satış değeri ile eğitime destek sağlanır. Givin ile yapılan bağışın kullanılacağı proje uygulamadan izlenebilir, desteklenen projeler tamamlandığında kullanıcı bilgilendirilir. Givin Google Play ve Apple Store'dan indirilebilir. Ayrıntılı bilgi için: www.givin.co

Givin
Eğitim için harekete geçen bir “Modern Kahramanlar Topluluğu” olan Givin, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamak için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulamadır. Givin ile kullanılmayan eşyalar uygulama üzerinden alınıp satılırken, kullanıcıların yaptığı ödemeler satıcı kişinin seçtiği TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm vakıflarından birine bağışlanır. Böylelikle kullanılmayan bir eşya, kullanılacak bir eşyaya dönüşürken, belirlenen satış değeri ile eğitime destek sağlanır. Givin ile yapılan bağışın kullanılacağı proje uygulamadan izlenebilir, desteklenen projeler tamamlandığında kullanıcı bilgilendirilir. Givin Google Play ve Apple Store’dan indirilebilir.