Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
02.11.2018

GittiGidiyor'dan startup'lara tam destek

Türkiye'nin ilk online pazaryeri GittiGidiyor, bugün onlarca startup ile birlikte çalışarak onlara işlerini büyütme fırsatı yaratıyor. Yerli girişimlerin önünün açılmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çeken GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, “17 yıl önce bir startup olarak yola çıkan GittiGidiyor, bugün Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketleri arasında. Benzer başarı hikâyelerinin yazılması için startup'ları her platformda desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, bir startup olarak çıktığı yolculukta bugün küresel e-ticaret devi eBay'in çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Her alanda eşitlikçi ve yenilikçi bakış açısıyla hareket eden platform, bugün geldiği noktada birçok startup'la çalışarak onların büyümelerine ve işlerini geliştirmelerine destek oluyor. E-ticaret sektöründe 17'nci yılını dolduran GittiGidiyor, teknolojiden dijital pazarlamaya, içerik pazarlamasından müşteri deneyimine kadar birçok alanda onlarca startup'la birlikte çalışıyor.

Büyük veri ve yapay zekâ çözümleri alanında Tarentum, bulut çözümlerinde VNGRS, çevik (agile) dönüşümde ACM-Software ve SEO alanında Kriko; GittiGidiyor'un teknoloji alanında çalıştığı startuplar'ın başında geliyor. Dijital pazarlamada Ocak 2017'den bu yana Metrics34 Reklam Ajansı'yla çalışan GittiGidiyor, içerik pazarlama tarafında sosyal anket platformu Poltio ve prodüksiyon kısmında ise ilk müşterisi olduğu Carbonworks ile faaliyetlerini 2016'dan beri sürdürüyor.

“GittiGidiyor'un başarısı örnek olmalı”
GittiGidiyor Genel Müdürü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, tüm şirketlerin yaratıcı, yenilikçi ve ciddi bir ihtiyaca odaklanan startup'lara vereceği desteğin son derece önemli olduğunu belirtti. 2001 yılında GittiGidiyor'un da bir startup olarak yola çıktığını belirten Kantarcı, “Bugün GittiGidiyor, Türkiye'nin teknoloji temelli en büyük şirketleri arasında yer alıyor. 2011'den itibaren de yolumuza küresel e-ticaret liderlerinden eBay'in şirketi olarak devam ediyoruz. GittiGidiyor'daki başarı hikâyemiz örnek olmalı; çünkü yeni girişimlerin desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu. GittiGidiyor'un startup dostu bir kimliğe sahip olduğunun altını çizen Kantarcı, şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıllarda da bu stratejiyi uygulamayı ve startup'ların büyümelerine katkı sunmayı elimizden geldiğince sürdüreceğiz. Bu destekler en nihayetinde değerli fikirlerin ve yerli girişimlerin önünün açılmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkı sunuyor.”

Öget Kantarcı, üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmayı amaçlayan Türkiye İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasında rehberlik yaptığını da belirtti.

GittiGidiyor'un hizmet aldığı startup'lardan Tarentum'un EMEA Yönetici Ortağı Utku Azman, “Her startup için tecrübeli ve alanında uzman şirketlerin desteğini alabilmek paha biçilmez. Bir eBay şirketi olan GittiGidiyor ile çalışmak bizim için son derece mutluluk verici ve uluslararası deneyim elde etme noktasında da çok önemli” diye konuştu. VNGRS Bulut ve Data Bölümü Lideri İsmail Arslan da GittiGidiyor'la çalışmanın kendilerine büyük katkı sağladığını belirterek, “Yıllar önce iyi bir fikir üzerine inşa edilen GittiGidiyor'un bu süre içinde girişimci ruhunu kaybetmediğini söyleyebiliriz. Birlikte çalıştığımız süre boyunca bize aktardıkları tecrübelerin anlamı büyük” dedi.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com