Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
22.05.2019

GittiGidiyor ve CarrefourSA'dan e-ticarette işbirliği

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, süpermarket kategorisine Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA'yı dâhil etti. Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında ilk kez bir online pazaryerinde mağaza açan CarrefourSA, temizlikten kozmetik ve kişisel bakıma, anne-bebekten teknolojiye kadar toplam 26 kategoride yüzlerce ürün çeşidini GittiGidiyor üzerinden tüketicilerle buluşturuyor.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, 53 şehirde 612 marketi bulunan Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA'yı kullanıcılarıyla buluşturdu. Gerçekleştirilen işbirliğiyle CarrefourSA, ilk kez bir online pazaryerinde mağaza açtı ve e-ticarette kendi sitesi dışında ilk kez farklı bir kanal kullanmaya başladı. CarrefourSA'nın GittiGidiyor'daki mağazasında temizlik ürünlerinden kozmetik ve kişisel bakıma, ev aletlerinden anne-bebek kategorisine kadar uzanan geniş bir yelpazede yüzlerce ürün seçeneği tüketicilere sunuldu.

E-ticarette süpermarket alışverişi 3 yılda 7,5 kat büyüdü
Son yıllarda platformlarında ciddi bir büyüme trendi yakalayan süpermarket kategorisine CarrefourSA'yı dâhil etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi olarak hem ekosistemimizi geliştirmeye hem de perakendenin güçlü markalarını e-ticaret kanalıyla daha geniş kitlelere ulaştırmaya odaklanıyoruz. GittiGidiyor'da hızla yükselen kategorilere baktığımızda süpermarketin ilk sıralarda yer aldığını görüyoruz. Öyle ki, süpermarket kategorisi son 3 yılda 7 buçuk kat büyüdü. Tüketicinin süpermarket alışverişinde eskisinden çok daha fazla online kanalları tercih ettiğini görüyoruz.”

Gelişen ve büyüyen e-ticaretle tüketicilerin internetten alışveriş yapmanın kolaylığına alıştığını belirten Kantarcı, günümüzde süpermarket alışverişlerinde de ihtiyaç duydukları ürünleri tek tıkla evlerine ulaştırabildiklerini söyledi. Bu kapsamda kullanıcılarını daha fazla ürünle buluşturmak için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Kantarcı, “Biz de bu trendin farkındalığıyla süpermarket kategorisini daha çok zenginleştirmek için önemli işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede Türkiye'nin önde gelen markalarından CarrefourSA'yı kullanıcılarımızla buluşturmaktan son derece mutluyuz” dedi.

“GittiGidiyor ile güçlerimizi birleştirdik”
CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu ise “GittiGidiyor'da mağaza açarak ilk kez bir online pazaryeri platformunda yer aldık ve kendi sitemiz dışında bir e-ticaret kanalını kullanmaya başladık. Sektördeki 18 yıllık deneyimiyle Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan GittiGidiyor sayesinde ürünlerimizi çok daha fazla kullanıcıya güvenle sunabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Kartallıoğlu, şöyle devam etti: “CarrefourSA olarak organize perakende sektöründe 26 yıllık tecrübemizle 53 ilde 612 mağazamızla müşterilerimize kaliteli ve güvenilir hizmet veriyor, carrefoursa.com e-ticaret sitemiz ve hiper-süper-mini-gurme market formatlarımızla sunduğumuz ürün çeşitliliği sayesinde müşterilerimizin alışveriş ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz.  GittiGidiyor ile güçlerimizi birleştirmeyi tercih ettik.  Müşterisini dinleyen ve taleplerini anlayan bir marka olarak müşterilerimize ihtiyaç duydukları her kanaldan ulaşabilir olmayı amaçlıyoruz. Böylelikle müşterilerimiz, farklı platformlarda olsa da CarrefourSA ürün ve hizmetlerine ulaşabileceklerini biliyor. Bu vesileyle işbirliğimizin hem müşterilerimiz hem de markalar için faydalı olacağına inanıyoruz.”

GittiGidiyor'daki CarrefourSA mağazasına linkten ulaşılabiliyor.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2019 listesinde 1'inci olan GittiGidiyor, işyerinde çeşitlilik politikası ve uygulamalarıyla Diversity Özel Ödülü'nü de almaya hak kazanmıştır. www.gittigidiyor.com

CarrefourSA hakkında
1993 yılında Türkiye'de ilk yatırımını yapan Fransa'nın global perakende markası Carrefour'un, 1996 yılında Türkiye'nin Sabancısı, Sabancı Holding ile kurduğu ortaklık sonucunda perakende sektörünün öncü markası olarak faaliyetlerine başlayan CarrefourSA, “Önce Müşteri” diyerek 53 ilde, 29'u Hiper olmak kaydıyla toplam 612 marketiyle faaliyet göstermektedir.
www.carrefoursa.com

GittiGidiyor
İnternetten alışverişin güvenilir ismi GittiGidiyor, 2001 yılından bu yana 11 milyondan fazla kişiyi bir araya getiriyor. GittiGidiyor’da aklınıza gelebilecek her şeyi kolaylıkla bulabilir, hem bireysel satıcılardan alışveriş yapabilir, hem kendiniz satış yapabilir veya online dükkan açarak işinizi büyütebilirsiniz. Kurumsal firmaysanız, GittiGidiyor’da resmi mağazanızı açabilir, satışlarınızı buradan yönetebilirsiniz. Cep telefonu ve tablet uygulamalarımızla ise alışverişe istediğiniz yerden devam edebilirsiniz. Güçlü potansiyeli ve güvenli ödeme sistemi Sıfır Risk ile dünyanın en büyük pazar yeri eBay’in dikkatini çeken GittiGidiyor, 2011 yılında eBay’in satın almasıyla birlikte, global eBay’in Türkiye iştirakı (eBay Türkiye) oldu. Türkiye’de internetten alışverişi güvenilir ve keyifli hale getiren GittiGidiyor, kullanıcılarına hayran kalacakları deneyimler yaşatmaya