Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
09.03.2018

GittiGidiyor çalışanları genç kadınların eğitimi için teraryum tasarladı

GittiGidiyor çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel anlamlı bir etkinliğe imza attı. GittiGidiyor Women's Initiative Network (WIN) ekibi tarafından düzenlenen atölyede, çalışanlar “teraryum” tasarlayıp oluşturdukları minyatür bahçeyi ofis içinde satışa sundu. Elde edilen gelir, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genç Kadın Fonu aracılığıyla genç kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi almalarına katkı sağlayacak.

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor'un çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı bir etkinlikte buluştu. Kariyer yolculuklarında ve hayatın her alanında kadınların güçlenmesini desteklemek üzere aksiyon alan GittiGidiyor Women's Initiative Network (WIN) ekibi öncülüğünde, bu özel gün için “teraryum” atölyesi düzenlendi. GittiGidiyor çalışanları, “teraryum” yapımıyla ilgili tüm ayrıntıları öğrenip oluşturdukları kendi minyatür bahçelerini ofis içinde satışa sundu. Elde edilen gelir ise Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genç Kadın Fonu aracılığıyla genç kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi almasına katkı sağlayacak.

“Kadınların güçlenmelerine katkı sağlayan projeler geliştirmeyi çok önemsiyoruz”
Düzenledikleri etkinlikle ilgili konuşan GittiGidiyor WIN Başkanı Mine Albayrak Kohen, “GittiGidiyor WIN ekibi olarak kadınların iş hayatlarında ve sosyal yaşamlarında güçlenmelerine katkı sağlayan projeler geliştirmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı çok önemsiyoruz. Bu bakış açısıyla 2017'de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (WEPs) imzalayan şirketler arasına girdik. Bu platform, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmelerini hedefliyor ve cinsiyet eşitliğini destekliyor” dedi. Kohen, sözlerine şöyle devam etti: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de tasarladığımız teraryumları birbirimize satarak bağış topladık ve genç kadınların toplumsal cinsiyet temalı eğitimlerine destek olmak için bir gelir yarattık. Bundan dolayı son derece mutluyuz.”

Kadın çalışanların ihtiyaçlarına kulak veriliyor
GittiGidiyor'da kadınların talepleri WIN ekibi aracılığıyla insan kaynaklarına ulaşıyor ve bu talepler doğrultusunda uygulamalar güncelleniyor. Son dönemde, hamilelik süreci ve sonrasında geçerli olan esnek/evden çalışma uygulaması hayata geçirildi. Böylece annelerin hamileyken ve doğumdan sonraki 1 yıl boyunca haftada 1 gün evden çalışmasının önü açıldı. GittiGidiyor'da anne-babaların çocuklarını yetiştirirken karşılaşabildikleri en önemli sorunlar arasında bulunan iletişim kuramama sorununa yönelik çalışmalara da başlandı.  Ekim 2017'den bu yana ebeveyn çalışanların çocuklarıyla daha iyi iletişim kurmasına katkı sağlamak amacıyla Parents Day etkinlikleri düzenleniyor. Karne ve sınav günleri gibi ebeveynlerin çocuklarıyla geçirmek istediği özel ve önemli günlerde çalışanların izinlerinden düşülmemesine ilişkin kararı uygulamaya alan GittiGidiyor'da, tüm yöneticilerin, işe alımlarda kısa listeye bıraktığı 3 adayın en az 1'inin kadın olması koşulunun gözetilmesi de insan kaynakları politikasına eklendi.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve 17 yıllık geçmişiyle Türkiye'de e-ticaretin öncü pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki lider konumunu daha da güçlendirdi. Aylık ortalama 85 milyon ziyaret, 20 milyonu aşkın kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin lider e-ticaret sitesi GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 6.5 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 70'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com