25.03.2019

Genç ressamlar Forum Trabzon'da Cahit Sıtkı Tarancı mısralarını resmetti

Trabzon'un alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon, Dünya Şiir Günü'ne özel sanatın her halini buluşturan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerinden ilham alarak resmettiği tablolar 21 - 24 Mart tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen Forum Trabzon ziyaretçileri aynı zamanda 23 Mart tarihinde bestelenmiş şiirlerden oluşan çok özel bir konseri dinleme şansı yakaladı.

Tam 10 yıldır yalnızca Trabzon'un değil çevre illerin de çekim merkezi haline gelen Forum Trabzon, özel günlerde düzenlediği anlamlı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. “Her şiir bir resmi, her resim de bir şiiri fısıldar” düşüncesiyle Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Boyalı Mısralar” sergisi Dünya Şiir Günü'nde Forum Trabzon ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Türk şiirinin değerli ismi Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerinden ilham alınarak hazırlanan sergi 3 gün boyunca Trabzonlulardan büyük ilgi topladı. Şiir, müzik ve resmin iç içe geçtiği etkinlikte serginin yanı sıra 23 Mart 2019 Cumartesi günü bestelenmiş şiirlerden oluşan keyifli bir dinleti de düzenlendi.