Haberler / Morhipo.com Basın Bültenleri
30.01.2018

Geç gelen kış baharlık satışlarını patlattı

Bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi kıyafet alışverişlerini de etkiledi. Morhipo.com verilerine göre, geçen seneye oranla baharlık ürün satışı %60 oranında arttı.

Bu sene kış mevsimi yarılanmasına rağmen kar bir türlü yere düşmedi. Peki soğuk havaların gecikmesi alışveriş tercihlerini nasıl etkiledi?
Geçtiğimiz yıllın aralık ve ocak aylarında çok satan kalın palto, uzun kaban, kar montları ve çizmeleri gibi ürünler soğumayan havaların etkisinde kaldı ve daha az tercih edildi. Kış modasının vazgeçilmez parçalarının yerini sonbahar dış giyim ürünleri aldı.

Havalar ceketlere yaradı
Sonbaharın en şık ve klasik parçası olan ceketler, trençkotlar, deri ve jean montlar havaların soğumamasıyla birlikte kış mevsiminde de çok satıldı. Morhipo.com ekibi, müşteri talebi nedeniyle bu ürünleri daha uzun süre satışta tuttuklarını belirtiyor. Jean montlardaki satış rakamları geçen yıla oranla %355'lik bir artış gösterdi. Ceketlerde %109, trençkotlarda %40, deri montlarda %21 ve hırkalarda %27 oranında daha fazla satış gerçekleşti. Öte yandan, kayak montlarında %40 oranında paltolarda ise %1 oranında bir düşüş yaşandı.

Ürün Çeşidi Değişim
Ceket %109
Deri Mont %21
Hırka %27
Jean Ceket %62
Jean Mont %355
Kaban %30
Klasik Ceket %41
Mont %24
Trençkot %40
Palto -%1
Kayak Montu -%40

Kat kat giyinmek moda oldu
Soğuk havalarda giyinmek çok zor değil. Bir kalın kazak, pantolon ve kalın bir kaban o günkü stilinizi tamamlar. Fakat havaların değişken olduğu şu günlerde dengeyi sağlayabilmek önemli. Kalın tek bir kıyafet yerine gün içerisinde daha rahat ettiren katman stili en iyi çözüm olarak öne çıkıyor. Bu stile kulak verenler en çok oversize ürünlere, gömleklere, hırkalara ve tişörtlere yöneliyor.

Morhipo.com hakkında
Türkiye'de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor, “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” anlayışıyla hareket eden Morhipo.com 3D Secure gibi güvenlik sistemlerinin yanı sıra internet üzerindeki işlemleri şifreleyerek tüketicilerin gizliliğini maksimum seviyeye çıkaran Full SSL teknolojisi ile üyelerine güvenli alışveriş keyfi yaşatıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda yüz binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90'a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. www.morhipo.com

Esra Şavkın / 0212 219 29 71 / 0537 858 85 49 / esras@marjinal.com.tr

Morhipo.com
Türkiye’de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, çok yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com, Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor. ‘Koşulsuz Müşteri Mutluluğu’ anlayışıyla üyelerine güvenli bir alışveriş keyfi yaşatan morhipo.com, müşterilerinin talebi halinde bir ay süreyle koşulsuz iade kabul ediyor ve kargo ücretini üstleniyor.