10.10.2018

Gazeteci Turgay Murtezaoğlu anısına özel “Sakal Baba” fotoğraf sergisi Forum Trabzon'da

Trabzon'un alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon, Doğan Haber Ajansı Trabzon Bürosu şefi merhum Turgay Murtezaoğlu'nun arşivindeki fotoğraflardan oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Duayen gazetecinin ölüm yıldönümü olan 12 Ekim tarihinde açılışı yapılacak “Sakal Baba” sergisi, 14 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Düzenlediği etkinliklerle yalnızca Trabzon'un değil, çevre illerin de çekim merkezi haline gelen Forum Trabzon, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren gazeteci Turgay Murtezaoğlu'nu özel bir sergiyle anıyor. Murtezaoğlu'nun kadrajından derlenen “Sakal Baba” isimli fotoğraf sergisinin açılışı 12 Ekim Cuma günü saat 19:00'da gerçekleşecek.

14 Ekim 2018 tarihine kadar ziyarete açık olan ücretsiz sergiye herkes davetli!

Turgay Murtezaoğlu kimdir?
1951 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Turgay Murtezaoğlu, Cudibey İlkokulu'nu Trabzon'da bitirdikten sonra girdiği sınavla T.E.D. Ankara kolejini kazanarak Ankara'ya gitti. Öğrenim hayatı lise ikinci sınıfta sona erdikten sonra 1972 yılında askere gitti. 1976 yılında Trabzon'a döndü ve baba mesleği olan ticaretle uğraşmaya başladı. 1980 yılında evlendi. Hobilerinden olan elektrik ve fotoğrafçılık meslekleri ona gazeteciliğin kapısını açtı. 1982 yılında Trabzon'da Hürriyet Haber Ajansı'nda çalışmaya başladı. 1985 yılına kadar Hürriyet Haber Ajansı'nda foto ve spor muhabirliği yaptı. 1985 yılında Hürriyet Haber Ajansı Trabzon Büro Şefliğine getirildi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Uluslararası Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyesi olan Turgay Murtezaoğlu, ayrıca sürekli basın kartı sahibiydi. Duayen gazeteci, 12 Ekim 2017 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 66 yaşındayken yaşamını yitirdi.